Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kønt er det ikke, men HELT rigtigt!!!

Det er 3 uger siden jeg flyttede planten i værkstedet. Nu er den visnet helt ned. Dermed tid til at komme videre med projekt “Drivning af ridderstjerne løg til jul” – også kaldet Amarylis.

Ridderstjerne eller Amarylis

Jeg nævnte det også for 3 uger siden. Gentager dog lige. Det er altså en fejl, når vi taler om amarylis – i forbindelse med de store løg til jul.

Amaryllis er et løg fra sydafrika, som på lune pladser kan gro på friland i Danmark. Det korrekte navn for løget jeg her taler om – og løget vi danskere køber i massevis af til jul – er ridderstjerne. Det latinske navn er Hippeastrum.

Amaryllis og ridderstjerne ligner godt nok hinanden meget, men er vidt forskelligt. Ridderstjerne har kraftige stilke – og får 3-4 meget store blomster. Amaryllis har helt spinkle stilke og får 1-2 blomster – blomste er noet mindre end ridderstjerne.

Med det på plads, så lad os hurtigt komme videre. Og få gjort noget ved den sørgelige beplantning i krukken. For godt ser det ikke ud, med sådan en vissen plante. Det er dog helt efter bogen. Kunne faktisk ikke ønske det bedre.

Inden ud læser videre, så vil jeg – hvis du ikke allerede har læst det – andefale, at du læser mit forrige blogindlæg om Ridderstjerne. Dermed giver dette blogindlæg LANGT mere mening.

Det er fra 3 uger siden og du finder det her:

Sådan får du ridderstjerne til at blomstret igen

Få ridderstjerneløg til at blomstre

Nu er løgene visnet ned – har fire løg i potten. Nu klippes alt det visne væk. Dernæst tømmes potten og løgene børstes rene for jord, såvel rødder klippes væk.

Efter lidt arbejde har jeg altså pludselig fire flotte ridderstjerne løg, præcis som jeg plantede. Endnu ikke haft held med at løgene delte sig, ligesom løg normalt gør – handler måske om varme, størrelse på løg e.l. Så det er altså samme løg jeg genbruger igen og igen, år efter år.

Plus har en smukt grøn plante af, til vindueskarmen – hele foråret og hele sommeren.

Ridderstjerne løg Amarylis

Nu skal løgene tørres videre. Kommer løgene i en løgpose, som hænges i værkstedet.

Næppe noget problem her i Danmark, men det er vigtigt at løgene hænges tør – og KOLDT! Helst, så de når og få et par frostgrader.

Om 1 måneds tid potter jeg løgene op og jorden gennemvædes. Planter løgene i hver deres potte, som løbende tages med ind i varmen. Når løgene kommer indenfor i varmen, så blomstrer løgene i løbet af 2 uger, hvilket passer i tid til jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *