Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så er vi klar til jul…

Det er næsten en “konkurrence” hver år til jul, at sikre at jeg kan få Amaryllis til at blomstre igen til jul. Kræver lidt planlægning, men det er sjovt at se ens løg blomstre igen og igen – år efter år.

Amaryllis til jul – det er en tradition!

For mig, så er Amaryllis løg ensbetydende med jul. Virkelig en juleblomst i min verden – og har været det i mange år.

Ved godt at julestjernen for mange er “vigtigere” til jul. Sådan har jeg det dog slet ikke, trods jeg da af og til køber en julestjerne.

Måske amaryllis netop er den “rigtige” juleblomst for mig, af den årsag, at jeg kan gemme løgene fra år til år – og dermed får glæde af selvsamme plante igen og igen.

Okay! Jeg får næsten årligt købt – eller oftere foræret – en julestjerne. Jeg er dog ikke meget for disse køb og smid ud blomster. Og for mig, så gemmes julestjerner altså ikke fra år til år. Det har jeg ikke pladsen til – og gider ærligt talt heller ikke kigge på en julestjerne i juli. Omvendt er det med Amaryllis. Her nyder jeg en smuk grøn plante fra januar og indtil juli. Derefter graves løgene op, tørres og gemmes til senere plantning.

For mig er julene rigtig meget en gentagelse af sidste år. Samme flotte gamle julepynt, som findes frem – og placeret samme sted, som sidste år. Juleaften er menuen den samme, som hvert år. Selv oppyntning i haven er den samme år efter år.

Okay! Lidt nyt sker af og til. Nyt julepynt kommer til, andet forsvinder – eller går til. Overordet er min jul, dog den samme år efter år. Og jeg elsker det! Det er noget så betryggende med den gode gamle jul. Og en skøn oplevelse hver år i december, når haven visner ned og dagene er mørke, grå og våde – trods helst hvid og kold.

Få Amaryllis til at blomstre igen jul blomst

Få Amaryllis til at blomstre igen til jul

Igen i år er det lykkedes mig at have ikke midre end 4 amaryllis løg i blomst til jul.

Jeg har en del amaryllis løg. De første blomstrede midt december. Det er målet. Jeg har fødselsdag midt december, hvor vi ofte har huset fyldt af gæster – og naturligvis vinduerne pyntet med Amaryllis løg.

Der er nærmest gået sport i at få amaryllis til at blomstre igen til min fødselsdag. Og dernæst, at få amaryllis til at blomstre til jul.

Det lykkes næsten hvert år.

Få guide til at få amaryllis i blomst igen

Ovenstående foto af de to mørkerøde amaryllis er fra stuen – i selskab med en julestjerne.

I garderoben har jeg endnu to amaryllis løg – en mørkerød og en lysrød. Flot sammensætning, synes jeg.

Få Amaryllis til at blomstre igen jul blomst

I spisestuene har jeg endnu fire løg, som næsten er ved at springe ud. De skal nok nå og springe helt ud til juleaften, så vi kan nyde dem både juleaften og i juledagene.

Og for det ikke skal være løgn, så har jeg faktisk også 4 løg i vinduet i kontoret, som netop er taget op i varmen for at fremskynde væksten lidt. Har hidtil stået i kælderen, lidt mere køligt. Nu skal de gerne i blomst, så vi kan nyde dem til nytår.

Tjek lige nogle flotte blomster og farver. Det er da helt utroligt, at det hele er dukket op af et enkelt løg.

Næste år skal jeg vist forsøge med et par nye løg – måske hvid skal tilføjes til sortimentet. Det må dog forblive en tanke – et juleønske – for nu.

Rigtig god jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *