Tryk "Enter" for at gå til indhold

Uden mad og drikke…

Normalt går pasning af kaniner ganske nemt. Pasning af kaniner om vinteren kræver dog lidt mere – specielt i forhold til at sikre vand til kaniner om vinteren. Altså frostfri vand til ens kaniner.

Pasning af kaniner om vinteren

I forlængelse af mit blogindlæg om pasning af kaniner om vinteren, forrige uge, så ville jeg lige følge op med et par gode råd til vand til kaniner om vinteren.

Læs Kan kaniner være ude om vinteren?

Normalt er pasning af kaniner ganske nemt. Det er pasning af kaniner om vinteren nu også. Om vinteren er der dog nødvendigt med mere fokus på foder. Specielt også vand – især, hvis det er frostvejr.

Har man et godt bur med løbegård og sørger for at flytte det hver 2-3 dag, så vil kaniner stortset spise græsset i løbegården. Når vel at mærke, at man nogle gange om ugen sørge for at supplere med ekstra grønt – og ellers sørger for at drikkeautomat er fyldt med vand.

Altså kan kaniner klare sig selv i et par dage, når de har en god løbegård – og dermed fri adgang til massevis af græs. Vi kigger dog til vores kaniner hver dag. Ofte flere gange om dagen, da vi har kaninerne i haven – og går forbi massevis af gange i løbet af en dag.

Om vinteren er sagen dog anderledes. Om vinteren sørger vi for at fodre, både med fuldfoder – det får kaninerne nu løbende hele året, men langt mest om vinteren – og vi henter grønt til vores kaniner om vinteren.

Størst er udfordringen dog med vand til kaniner om vinteren.

Vand til kaniner om vinteren

Om sommeren har vi de klassiske vandautomater. Fungerer SUPER godt!

frostfri drikkekop drikkeflaske kanin kaniner

Det gør de så bare ikke om vinteren, da vandet hurtigt fryser til. Værst er problemet dog med selve drikketuden, som fryser til – selv ved let frost. Så bedst som man tænker flasken er fyldt med frisk vand – som ikke er frosset – så kan kaninerne intet vand få, da tuden er frosset.

Derfor går vi i frostvejr over til drikkekopper til kaniner – drikketrug til kaniner, om man vil. Eller mere simpelt sagt, bare en plastbøtte.

vand kanin kaniner frostfri drikkeskål drikkekop drikkeflaske vandflaske

Fungerer super godt! Til vores to kaniner har jeg fire smarte plastbøtter. Købt nogle ekstra lækre.

Almindelig plastbøtter fra f.eks. is fungerer fint, men fryser hurtigere til end de “bedre” plastbøtter, som købes – om der måske er forskel på plastik ved jeg ikke, men de er bedre.

Endnu en fordel ved disse plastbøtter er, at de har et praktisk låg – derved kan jeg fylde plastbøtterne med vand, sætte låg på og nemt børe vandet ud til kaninerne. Det gør det hele noget hurtigere.

Frostfri vand til kaniner

Når det virkelig er koldt, som det er fortiden – og vi nærmest har frostgrader hele døgnet – så skifter vi vand hos kaninerne både morgen og aften.

Kaniner drikker en del. Og modsat andre dyr, så drikker kaniner faktisk fortsat meget om vinteren i frostvejr.

vand til kaniner om vinteren frostfri vand til kanin

Plastbøtter med vand til kaniner om vinteren gør det nemt at skifte vand hurtigt. Om morgenen sker det i mørke, før arbejde.

Er vi heldige, så når vi at skifte om eftermiddagen i dagslys – og her får kaninerne også deres mad. Fortiden er det ikke let at finde ret meget grønt i haven, så det bliver til nogle æbler, overskud af gran fra juledekorationer og fuldfoder.

vand til kaniner om vinteren frostfri vand til kanin

For at lette fodring, når et er mørkt, så har vi en pandelygte. Derved kan vi se – det er jo hurtigt mørkt. Sørg for at vælg en pandelygte med rødtlys, da det ikke blænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *