Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vanding af tulipaner i krukker

Havens mange krukker med tulipaner er ved at være placeret rundt i haven. De fleste tulipaner er også allerede på vej opad jorden, hvormed det er tid til vanding af tulipaner i krukker…

Hellere for lidt end for meget vanding af tulipaner…

I løbet af marts er det tid til at starte op med vanding af tulipaner. I hvert fald tulipaner i krukker.

Vander ALDRIG tulipaner i havens bede. De får lov at klare sig selv. Og behøver ingen vand.

Pas dog på med vandingen! Det kan meget hurtigt blive for meget. Og det er altså mega ærgerligt at risikere at ens tulipaner rådner.

Risikoen for at løgene rådner er ikke så stor, nu vi i foråret og løgene er i vækst. Udfordringen er at der kan gå råd i bladene, hvis de sopper i vand – og det ser både virkelig grimt ud, men ødelægger også blomstringen.

Derfor, hellere for lidt end for meget. Jeg giver alle mine tulipaner i krukker en portion vand her i slutningen af marts. Jeg gennemvander ikke jorden, trods jorden står og ser meget tør ud. Faktisk vil jeg gerne at jorden hurtigt tørrer op – også vander jeg igen om 1-2 ugers tid, afhængig af vejret.

I år tegner det til at vi får tørvejr de næste par uger, så jeg vander nok igen om en uge. Løgene har ikke brug for ret meget vand den næste tid, hvorfor man gør sig selv en bjørnetjeneste ved at vande meget – mest af alt pga risikoen for råd i bladene, men også for ikke at svine med vandet.

Når tulipanerne blomstrer, så er det dog nødvendigt med vanding. Og til denne tid sørger jeg for at hver eneste potte med tulipaner bliver gennemvandet minimum en gang om ugen.

Automatisk vanding af tulipaner i krukker

krukker med tulipaner automatisk vanding krukker forårsløg forårsblomster opsætning

Jeg har temmelig mange krukker med tulipaner. Alene foran huset står en 40 krukker – og flere kommer til, når de første er afblomstret.

De første 40 krukker er tidlige tulipaner og hyacinter. Midt april fjernes de afblomstrede krukker, hvorefter jeg supplerer med sene tulipaner i krukker. Alt i alt er her vel en 60-65 krukker med tulipaner til forhaven – eller krukkehaven, som vi kalder det.

En lignende opsætning har jeg netop sat op ved vores hoveddør. Hvor krukkehaven er med pink tulipaner, så har vi gule påskellljer i krukker og gule tulipaner i krukker ved hoveddøren.

tulipaner krukker opsætning

I weekenden skal jeg have sat en 30 krukker med forårsløg op ved indkørslen – her er farverne sort, hvid og lilla.

Kort sagt. Jeg har mange krukker, hvilket ville betyde temmelig meget tid på vanding af tulipaner i krukker. Derfor har jeg fået installeret automatisk vanding af krukker. Fungerer helt genialt. En gang om ugen kører systemet, som drypper 1-2 liter vand i hver krukke. Derved sikres at hver krukke bliver gennemvædet én gang ugentligt, præcis som det bør ske.

Drypvanding til krukker

Udover at frigive tid til at kunne gøre andre ting, såvel give mulighed for netop at have mange krukker, så er endnu en gevinst ved automatisk vanding af krukker, at det sker med drypvand.

Drypvanding er både vandbesparende, men sikrer også at vandet kommer på jorden – ikke på bladene, hvor det ellers kan skabe pletter og problemer.

I forhold til vandbesparende, så vander vi kun med regnvand. Vandet kommer fra vores regntank, hvor vi opsamler regnvand – vi sparer dog alligvel på vandet, da vi har en stor have, mange krukker og meget at vande.

Læs om vores regntank her

Det ville måske være lidt meget at installere automatisk vanding for forårsløg, som trods alt er af haven igen i løbet af et par måneder. Efter de mange krukker med forårsløg, så følger dog andre blomster i krukker.

Vi er faktisk blevet så enormt glade for vores drypvanding af krukker, at vi har udvidet systemet – og fået installeret drypvanding af hele vores køkkenhave. Det hele er opsat og monteret i løbet af efteråret og vinteren, så denne sæson bliver første, hvor det bliver testet. Har temmelig store forventninger.

Læs om vores automatisk vandingsanlæg til køkkenhave her

2 Kommentarer

 1. Ninna Kruse
  Ninna Kruse 1. april 2022

  Spændende at følge med i jeres tulipanavl

  • Martin
   Martin 4. april 2022

   Hej Ninna

   Herligt du kigger med 🙂 Det bliver noget sjovere at kigge på krukkerne med tulipaner om et par uger, når tulipanerne står i blomst 😀

   Har du selv tulipaner i krukke?

   Skøn uge til dig / Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *