Tryk "Enter" for at gå til indhold

Heldigvis ikke HELT så skidt…

Vi er hårdt ramt af sygdom i vores tulipaner i år. Vi plages både af tulipangråskimmel –også kaldet tulip fire – og har utøj i andre tylipaner. Heldivis står mange tulipaner fortsat flot.

Sygdom i tulipaner

I forlængelse af mit blogindlæg i søndags om vores problemer med tulipanerne i år, så skal I nu også lige se at det hele ikke er helt tosset.

Læs blogindlægget her

Farligt ser det dog ud i et par af vores bede.

Vi er temmelig angrebet af svampelidelsen Botrytis Tulipae (gråskimmel i tulipaner) – også kaldet tulip fire, da det ligner tulipanerne er brændt.

Men trods vi virkelig et plaget af sygdom i mange tulipaner. Rettere sagt to store bede med tulipaner, så ser størstedelen af havens tullipaner rigtig flotte ud – og står smukt i haven.

smukke tulipaner krukker tulipanløg tulipan sygdom

Ovenstående er det krukker med pink tulipaner. De står opad vores hvide husmur, som skaber en super flot baggrund til de pink tulipaner.

Nedenfor er det de gule tulipaner i krukker, som står ved hoveddøren. Sat op sammen med forskellige påskeliljer

smukke tulipaner krukker tulipanløg tulipan

Og nedenfor her, så er det forskellige hvide og sorte tulipaner i krukker, som står ved indkørslen.

smukke tulipaner krukker tulipanløg tulipan

Opsætning til krukker laver jeg med forskellige fliser, lecasten og planteborde.

Se min opsætning til krukker her

Det tager selvfølgelig tid med alle de mange krukker og opsætning af krukkerne i haven, men hygger mig med det – og synes selv, at det er vældig flot.

Flot er det dog også, når tulipaner står og blomstrer frit i haven – som fotoet nedenfor.

smukke tulipaner haven tulipanbed tulipanløg tulipan

Eller som her, hvor det er stendiget langs hækken, som er plantet til med forårsløg. Tidligere stod her vintergækker, de er afblomtret. Nu blomstrer Spring Emperor – og inden længe Queen og Night, som efterfølges af Alium prydløg, førend der på hele stendiget (hele sommeren) skal blomstre mamelukærme.

smukke tulipaner haven tulipanbed tulipanløg tulipan

De mange mamelukærme er forspiret. Senere på ugen sår jeg andet hold – og begynder langsomt at plante de første ud. Dermed sikrer jeg en lang blomstring af mamelukærme, til hele sommeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *