page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hvad gør du ved visne tulipaner og påskeliljer?

For at få forårsløg til at blomstre igen – næste år – så er det vigtigt at lade planten visne ned. Og endelig ikke fjerne bladene, men det er en god ide at klip blomsten væk. Specielt vigtigt at klip tulipaner blomstren væk, da løget ellers bruger energi på frø – fremfor at vokse løget.

Sådan får du forårsløg til at blomstre igen

Forårsløg er temmelig dyre. Ikke mindst tulipaner og hyacinter – påskeliljer er noget billigere, men stadigvæk en investering. Specielt hvis man vil have mange forårsløg i haven.

smukke tulipaner krukker tulipanløg tulipan

Derfor er det selvfølgelig herligt at kunne få løgene til at blomstre igen og igen, år efter år. Og trods mange tulipaner ikke er sikre – specielt de mere fancy og specielle tulipanløg. Så vil langt de fleste tulipaner og andre forårsløg komme igen, uden at løgene skal graves op.

De mere specielle tulipaner skal graves op, tørres og lægges på ny til efteråret. Derfor jeg har disse tulipaner i krukker – det gør det hele noget nemmere.

Vel at mærke, hvis man sørge for korrekt behandling og pleje af ens forårsløg efter blomstring.

Læs om sikre tulipaner her

Plejen er faktisk noget så nem. Sørg for nok vand, så løgene ikke tørrer ud – førend de er visnet helt ned. Og lad endelig værre med at klip bladene væk. Det er netop i bladene at næring til løget samlet. Og føres ned til løget. Derfor er det også en god ide at give lidt gødning efter blomstring. Også gerne allerede før blomstring, for at sikre næring til løget – løget vokser og skal bruge næring i den periode, hvor der er grønne blade.

Endnu et godt trick er at fjerne frøstanden. Altså blomsten, når planten er færdig med at blomstre.

Klip tulipaner ned – altså tulipan blomsten væk.

klip tulipaner hyacinter forårsløg påskeliljer få tulipaner til at blomstre igen

Her i foråret, hvor forårsløg løbende afblomstrer, så er jeg rundt med saksen og klippe blomsterhovederne af. Både på forårsløg i krukker, såvel i havens bede.

Påskeliljer gør jeg det med, men ikke her jeg har størt fokus. Påskeliljer skal nok komme igen, men at klip blomsterhovedet væk hjælper til flere sideløg – altså flere nye påskeliljer.

Det er dog vigtigt at klip tulipaner – altså blomsten – for at sikre at planten bruger tid på at vokse løget og sætte sideløg. At klip blomster af tulipaner kan faktisk være afgørende for, hvorvidt løget blomstrer igen næste år. Det er ret så vigtigt.

Det samme er desuden SUPER vigtigt med hyacinter.

forårsløg hyacinter

Ovenstående viser nogle hyacinter jeg plantede for snart 5 år siden. De stor endnu flot og tæt – og formerer sig fra år til år. Mange oplever dog at hyacinter ikke er værd at gemme fra år til år, da selve blomsten bliver kedelig. Altså at der ikke kommer en flot tæt blomst. Hemmeligheden er at klip blomsten væk, når afblomstret. Og dernæst lade planten visne ned, uden at fjerne bladene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *