Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sidste tulipan på stendiget

Startede med Spring Empress, sidenhen fulgte Queensland og nu blomstrer de sorte tulipaner – “Queen of Night”, som også er en sikker tulipan i haven.

Hvide, pink og sorte tulipaner

I februar stod her hvide vintergækker, som blev efterfulgt af den grøn-hvide tulipan “Spring Empress”, dernæst den pink tulipan Queensland og nu slutter sæsonen med tulipaner af med den sorte tulipan “Queen of Night”

Sæson for forårsløg er dog endnu ikke slut, da der i løbet af en uges tid vil stå massevis af pink aliumløg – og pynte på stendiget, siden om side med de sorte tulipaner.

sorte tulipaner sort tulipan stendige

Efterhånden findes der flere sorte tulipaner. Kan f.eks. nævne black hero, som en anden skøn sort tulipan.

Queen of Night er dog fortsat den eneste sorte tulipan – jeg kender – som er forholdvis sikker i haven. Altså kommer igen år efter år, hvorfor jeg også bruger den her i bedet.

I havens bede har jeg kun sikre forårsløg. Det ville være et alt for stort arbejde at skulle grave alle løgene op, hver sommer – efter afblomstring – for at tørre og lægge igen til efteråret. Og dermed sikre at løgene kommer igen år efter år.

I mine krukker leger jeg mere med de besværlige tulipaner. I havens bede, skal det dog være nemt.

Læs om tulipaner i krukker her

En sort tulipaner er næppe første valg, når man skal købe tulipaner. Der er dog noget helt særligt over de sorte tulipaner. Kontrasten til den grønne bøgehæk er super flot. Og lige om lidt, når her står pink alium, så står de sorte tulipaner meget kraftigere frem. Det giver et flot samspil.

Sidste buket fra haven med tulipaner

Ens for alle tulipaner med sorte blomster er at de blomster sent. MEGET SENT. Plejer faktisk at være sådan, at de sorte tulipaner er nogle af de sidste tulipaner til at blomstrer her i haven.

Når de sorte tulipaner springer ud, så er jeg ved at have klippet alle frøstande at alle havens tulipaner. Sådan er det dog ikke i år. Mange tulipaner står endnu flot, men vi har også haft nogle kølige nætter – formentligt derfor.

buket tulipaner

Sæsonen for tulipaner er dog ved at være slut. Jeg har netop hentes sidste buket tulipaner fra haven – godt nok ikke sorte, men pink. Ikke desto mindre, en skøn buket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *