Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal der sættes forårsløg

Frugthaven er plantet. Nu skal der sættes masser af løg imellem frugtræerne – inden der skal sås græs til foråret. Guide til plantning af forårsløg – læs her…

Plantning af forårsløg

Det giver sig selv, at det er nemmest at plante forårsløg i en græsplæne, før græsset er sået. Plantning af forårsløg skal desuden ske i efteråret.

Trods en virkelig våd mark. Koldt vejr og let regn, så skal forårsløgene sættes.

Plantning af forårsløg er dog ganske nemt. Løgene skal blot ned i 3 gange deres størrelse, så det er ikke ret langt løgene skal ned.

Vi har plantet rigtigt mange påskeliljer i rækkerne imellem frugttræerne. Det bliver smukt til foråret og virkelig smukt om nogle år, når løgene rigtigt har spredt sig og der kommer flere påskeliljer.

Forårsløg fra holland

Løgene er bestilt hjem fra holland. Der er blevet sat 500 løg på marken imellem frugttræerne, hvilket ville have kostet en formue om vi havde bestilt løg hos en gartner herhjemme. Derfor bestilte vi løgene fra Holland, hvor man kun give 1-3 kroner pr. løg.

Det er straks sjovere med plantning af forårsløg til den pris for et løg, end de 10-20 kroner vi betaler herhjemme for et påskelilje løg.

På marken, hvor frugthaven er anlagt, er sat påskeliljer af sorten Dutch Master. Det er store og langstilkede påskeliljer. Det vil blive smukt med alle de påskeliljer, når de blomster til foråret.

Læs om vores anlæg af frugthave her

Påskeliljer frugthave forårsløg plantning

Forårsløg langt hækken

Langt vores nyplantede hæk har vi også sat rigtigt mange forårsløg. Plantning af forårsløg langt hækken er lavet som et miks af vintergækker, krokus og påskeliljer.

Det giver en lang blomstringtid. Vintergækkerne vil blomstere fra start februar til ind i marts. Senere vil krokus blomstre. Og til slut vil påskeliljerne blomster i april.

Det bliver smukt. Det er i hvert fald håbet!

Svært at forestille sig, at sådan et lille løg – og sådan en omgang mudder – kan resultere i rækker af blomstrene forårsblomster.

Læs om etablering af vores nye hæk her

Og…

Se vores flotte stensætning bliver lavet her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *