Tryk "Enter" for at gå til indhold

Fra én sæson til en anden…

Det er højsæson for pæoner i haven. Altså silkepæoner. En af de skønnest pæoner i buket – vil ligefrem sige en af havens skønneste blomster til buketter.

Pæoner i haven – og sæson for pæoner

Igår nævnte jeg jordbærsæson. Endnu en aktualitet fra haven er pæoner. Helt præcis silkepæoner.

Bonderoserne er afblomstret, ligeledet er træpæonerne – her i juni og juli er det silkepæoner, som blomstrer. Vi har temmelig mange pæoner i haven. To store bede er anlangt langt indkørslen. Pæonerne blev plantet ud i 2018. I år er først år, hvor pæonerne står fantastisk godt.

Fra plantning af pæoner og indtil rigtig succes går tid. De først par år er pæoner ikke meget værd. Man får næsten lyst til at give op og plante noget nyt. Efter 2-3 år fra plantning, så tager det dog fart. Så meget fart, at det kan blive til mange pæoner i buket – trods pæoner i haven stor længst og smukkest.

Læs om plantning af pæoner her

Pæoner i buket

Trods pæoner tager tid, så er det hele ventetiden værd. Og når pæoner først har rigtig fat, så bliver blomstringen kun bedre og bedre, år for år.

I år er først år vores mange pæoner langt indkørslen – sådan rigtigt – blomstrer. Det er et fantastisk smukt syn. Og der bliver hentet mange pæoner ind fra haven, til buketter.

Generelt henter vi rigtig mange blomster fra haven til buketter. Pæoner i buket er dog en af havens mest fantastiske blomster til buketter. Og ikke bare fordi pæoner kommer igen år efter år, trods en lille arbejdsindsats.

Det er muligt at plukket ALLE blomster fra en pæon. Vigtigt er det blot, at der efterlades blade. Faktisk hjælper det kun til endnu flere blomster næste år, at blomsterne fjernes – og planten derfor ikke bruger energi på blomsten.

Fordelen ved pæoner i buket er også holdbarheden af blomsten. Pæoner virker måske, som en sart og følsom plante – ligner nærmest at bladene falder af ved den mindste berøring. Lidt ligesom valmuer. Sådan er det dog slet ikke. Langt fra! Pæoner i buket holder længe. Nemt 1 uge fra pæoner plukkes i haven.

Plukkes pæoner førend blomstren er sprunget ud, så holder pæoner nemt 10-16 dage i en vase. Når man vel at mærke husker at skifte vandet regelmæsigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *