Tryk "Enter" for at gå til indhold

Årets første tur med hækklipperen

Flest hække klippes først i juni. Stedsegrønne hække og buske skal dog klippes i slut april – og det er derfor tid til klipning af taks. Første klipning af vores takshæk.

Første klipning af takshæk

Vi plantede sidste forår takshæk i haven. Takshækkene skal fungere, som rumdeler i haven. Nu er tiden kommet til klipning af taks. Faktisk først klipning af den nye takshæk.

En nyplantet takshæk bør nemlig ikke klippes det første år. For løvfældende hække er det intet problem, men for stedsegrønne hække skader det væksten – først år skal taks bruge energi på rødder. Og ikke “sår” fra klipning af takshækken.

Vi er meget glade for de nye takshække, men glæder os virkelig også til at få klippet hækkene. Vi har købt planter i en god størrelse, da taks vokser langsomt. Og gennemvinteren har det været et noget usoigneret og busket udseende på de nye takshække. Langt fra de snorlige og stramme former, som takshæk er kendt for.

Læs om platning af takshæk her

Første klipning af taks strammer hækken voldsomt meget op, så det firkantede og skulpturelle udtryk kan forståes – der får dog lige en sæson eller to mere, før hækken er helt tæt og fremstår helt skarp.

Klipning af taks

klipning taks takshæk stedsegrøn hæk

Klipning af taks skal gøres i slutningen af april – senest midt maj.

Nu der er tale om første klipning af vores taks, så går vi først hækken igennem med en grensaks – og får fjernet de lange grene, så hækken klippes ind.

Dernæst får hækken en tur med hækklipperen – måske nærmere en studsning, for at skabe den kvadratiske form.

En af fordelen ved stedsegrønne hække er at de er flotte grønne hele året rundt. For dyrene er fordelen dog, at klipningen sker i april – næste klipning i august – og vi er derfor udenfor fuglenes yngleperiode i træer, buske og hække.

Vil man have en have med mange fugle – også ynglende fugle – så er stedsegrønne hække en god løsning. Ellers at man venter indtil juli med at klippe sin løvfældende hæk, men så skal der ordentlig hækklipper til – noget nemmere at klippe en bøg og ligusterhæk i starten af juni, men der yngler fuglene i hækken.

taks takshæk dyr

Før man klipper hæk, så er det dog altid god ide at lave lidt larm. Ikke at det hjalp ret meget for vores kat – den er for tam. Først efter et kærligt puf, smuttede han væk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *