Tryk "Enter" for at gå til indhold

Alting gror godt fortiden

Alt i haven vokser godt til og springer ud. Også i vindueskarmen vokser de forspirede ærteblomst godt. Nu er det tid til at få pottet planter om, før de om 1 måned plantes ud i haven.

Dyrkning af ærteblomst

Ærterne kom i jorden i slutningen af februar. Sidenhen er planterne vokset godt til i vindueskarmen – for 3 ugers tid siden, blev de klippet ned.

Læs om beskæring af ærtesblomt her

Nu er tiden kommet til at de små fine planter skal pottes om. Nogle ville måske have priklet om tidligere, men det er nu ikke nødvendigt – kun om såning af ærteblomst var gjort tætte.

Vi såede 1-2 ærter i hvert kammer, så der er fin plads til rødderne. Også nu efter næsten 2 måneder.

Nu skal planterne dog have mere plads, så de rigtigt kan vokse til – vigtigst af alt skabe kraftige rødder.

prikle ærteblomst

Det er blevet til 13 planter – temmelig godt ud af 14 ærter lagt i jorden. Spireevnen hos ærteblomst er nu også ganske god. Sorter her hedder Gwendoline og er en smuk pink sort, med en kraftig duft.

Til et stativ på 2 meters højde og 60 cm i diameter, så passer 5-6 ærteblomster helt fint. Så vi har rigeligt med planter. Vi har to stativer, hvor der skal klatre ærteblomster på.

Det gør ganske nemt at potte om. Vi potter i god plantejord – ikke priklejord – ærter er sultne planter, så det er helt super med god jord nu og her.

dyrkning af ærteblomst

Efter vi har pottet planterne om, så kommer planterne tilbage i vindueskarmen. Et drivhus ville også være helt fint, men stadigvæk lidt tidligt for de sarte planter at stille dem ud – vent helst et par uger endnu.

Tænker vi flytter planterne ud om 1 uges tid, så burde risikoen for nattefrost være helt ovre. Til den tid får planterne også en plantepind, som støtte.

Har man endnu ikke sået ærteblosmt, så kan det sagtens nåes endnu. Blomstringen bliver lidt forsinket, men intet problem i at forspire ærteblomst i vindueskarmen nu – og slut maj flytte planterne ud på deres vokseplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *