Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nu er det kun at vente…

De mange hækplanter kom fredag, så weekenden er tilbragt med at få plantet hæk. Nu glæder vi os til foråret, når hækken springer ud – og vi kan nyde resultatet af vores arbejde.

Plantning af hækplanter

Det letteste ved plantning af ny hæk er næsten at få plantet de mange hækplanter.

Okay! Opmåling til ny hæk er måske lettere.

Klargøring til planting er dog klart det, som tager længst tid. Jorden skal graves grundigt igennem, ukrudt fjernes og jorden forbedres forud for planting af ny hæk – alt sammen hjælper til en succesfuld etablering af de ny hæk – og tager tid.

Læs om klargøring til platning af hæk her

Vi har været igang med klargøring til platning af de nye hækplanter i løbet af de sidste uger. Det bliver tidligt mørkt, så det har været noget med at nå en time her og en time der.

Alt var dog klar til levering af hækplanterne. Hækplanterne blev leveret fredag, og allerede fredag eftermiddag var vi igang med plantning.

hækplanter ligusterhæk

Med klargøringen til platning af hæk, gjort rigtigt, så er udstyret til platning af hæk blot en spade. Og for let at kunne tilpasse afstanden imellem hækplanterne, så er savet en klods på rigtige afsted.

Vi planter ligusterhæk og bøgehæk. For ligusterhæk skal plantes 5 planter pr. meter – og listen er derfor 20 cm. For bøgebæk skal plantes 4 planter pr. meter – og listen er derfor 25 cm.

Nå ja! Og en hobbykniv – eller saks – er også god at have ved hånden, til at skære hækplanter fra hinanden. Der er bundet i 5-10 planter pr. bundt, så der er mange snore at skære/klippe over.

Forberedelse gør plantning nem

Med jorden grundigt løsnet, så er det ingen sag at plante hækplante – trods randen til hækplanterne igen er fyldt med jord. Før var jorden stenhård, nu er jorden fuldstændig løs og let at arbejde med.

Sandt nok! Jord er måske meget sagt her ved fundamentet til staldbygningen, så er der mere tale om sand. Det har dog intet at sige, da der er vendt godt med kompost ned i – hækplanterne skal nok gro.

Første hækplante graves der et hul til – og det er eneste hul, som graves. Derefter bruges spaden ikke til at grave, men til at skubbe jorden omkring plantede hæk, hvormed der laves plads til næste hækplante.

hækplanter ligusterhæk plantning

Jorden, som graves op ved første plante, lægges ved siden af hækken – og kommes omkring sidste hækplante.

hækplanter ligusterhæk plantning

Med afstandsklodsen er det nemt at sikre rigtige afstand imellem hækplanterne. Hele arbejdet foregår i hug. Der skubbes jord omkring foregående plante, afstand klods lægges og der skubbe jord, så det passer med at næste hækplante hviler opad jord og afstandklods.

Derefter skubbes jord omkring planten med spaden, hvormed der helt automatisk skabes plads til næste hækplante. Og sådan arbejdes der fremad, indtil enden er nået.

Husk samme afstand i enderne, som imellem hækplanterne.

Når der er plantet nogle meter hækplanter, så trædes jorden omkring planterne ned. Og det er det. Ganske nemt.

ligusterhæk plantning

Voila! Det var de første 2 meter ligusterhæk plantet. Nu mangler kun 65 meter igen.

Alt i alt bliver der plantet 67 meter hæk. Heraf er 55 meter ligusterhæk og 12 meter bøgehæk.

Bøgehækken er i forlængelse af allerede 150 meter plantet bøgehæk.
Læs om platning af bøgehæk her

Ligusterhækken kommer til at fungere, som en grøn afskærmning – og naturligvis afgræsning – af den kommende køkkenhave. Vel at mærke, når hækken vokser til.

Efter at vi har fået alle hækplanterne i jorden, her i weekenden, så er det dog allerede langt mere tydeligt at fornemme omridset af køkkenhaven. Det bliver super godt! Vi er meget glade – og glæder os vildt til hækken springer ud til foråret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *