Tryk "Enter" for at gå til indhold

Vand og næring skal der til…

Trods godt dræn til tulipanløg i krukker, så er vanding af tulipanløg vigtigt her i november. Samtidigt giver jeg lidt gødning til min tulipaner i krukker for at give næring.

Lægning af tulipanløg i krukker

Hvert efterår er vi igang med lægning af forårsløg. Lægning af tulipanløg i krukker bruger jeg aftener til – perfekt job at stå med i stalden, hvor der er lys. Og en skøn måde at komme “ud” i haven også i november – om aftenen.

I år er der lagt forårsløg i 200 krukker. Hver krukke skal ud i haven og pynte til foråret, men indtil da står krukkerne i stalden – stablet op ovenpå hinanden.

Tulipanløg i krukker passer sig selv henover vinteren, når blot jeg sørger for at gennemvande krukkerne før jeg stiller i stalden. Sådan har jeg i hvert fald fået det indrettet. Optimalt bør man tilføre gødning til tulipaner i krukker i januar og igen i marts. Jeg springer dog januar over.

Vanding af tulipaner i krukker

Lægning af tulipanløg i krukker er det sidste jeg gør. Venter med det indtil midt november. Start november lægger jeg tulipanløg i havens bede, såvel lægning af tulipanløg i snithaven – altså til dyrkning af tulipaner til buketter.

Jeg kunne godt begynde med lægning af tulipanløg i krukker allerede i oktober. Vil dog anbefale at vente med lægning af tulipanløg i haven indtil november. Jeg venter dog med at lægge tulipanløg i krukker indtil midt november, ganske enkelt fordi der er så meget andet at gøre i haven i oktober. Ikke mindst efterårssåning af sommerblomster.

Læs om efterårssåning af sommerblomster her

Venter med lægning at tulipanløg i krukker indtil midt november – altså gør det efter lægning af tulipanløg i haven – ganske enkelt for at være sikker på at nå i jorden i haven, før frosten. Lægning af tulipaner i krukker kan jeg nemt gøre en frostkold aften. Gør det blot i stalden, hvor jeg har lys og læ.

Vælger at lægge ALLE tulipanløg i krukker, førend jeg begynder med vanding. Tager krukkerne ud i gårdspladsen og vander alle krukke grundigt – samtidigt med at jeg får sorteret krukkerne i størrelser, som letter stabling af krukker i stalden.

tulipan tulipaner tulipanløg krukker lægning vanding pasning vinteropbevaring

Gødning til tulipaner i krukker

Ideelt burde jeg vente med gødning indtil 8 uger efter lægning. Mest af alt fordi løgene endnu ikke har behov for næringen, men først har behov for næringen når væksten er igang i løgenen – altså om et par måneder.

Ovenstående foto er dog et godt eksempel på, hvorfor det ikke sådan bare lige er til. Ovenstående foto er desuden kun 3 etager med krukker – jeg stabler ofte op i 4 og 5 etager. Såvel i flere rækker foran hinanden. Ganske enkelt for at få plads til alle de mange krukker med forårsløg i stalden, uden at skulle fylde hele stalden med krukker.

Derfor vælger jeg at give en lille smule gødning nu i november. Ikke meget, bare lige lidt. Derved sikrer jeg at løgene har næring, når væksten begynder om nogle måneder. Udvanding sker der heller ikke nogen af, da krukkerne ikke får mere vand førend foråret.

gødning tulipaner tulipan tulipanløg NPK næring jord

Når vi kommer til slut februar, så begynder jeg at tage krukkerne udenfor – og giver samtidigt lidt gødning igen. Ikke meget, men bare lidt – gødning til tulipaner skal endelig ikke overdrives.

Fra slut februar – start marts – begynder jeg også vanding, såfremt vi har et tørt forår. Oftest klarer vejrguderne dog vandingen. Det er dog vigtigt at sørge for at jorden ikke tørrer ud, da de påvirker løgene enormt negativt.

Slut marts giver jeg igen lidt gødning. Derefter giver jeg ikke mere gødning til mine tulipaner – fra april starter blomstringen, hvorfra der endelig ikke skal gødes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *