Tryk "Enter" for at gå til indhold

Så skal vi til det igen…

Forårets mest fantastiske busk er forsythia. Busken er dækket med gule blomster hele foråret – men det opnås kun ved årlig – og korrekt – beskæring af forsythia.

Massevis af blomster

I det tidlige forår, når grenene står nøgne – og haven er grå og kedelig – så begynder busken at blomster. Alle de brune grene dækkes af tusindvis af små gule blomster. Det er virkelig et fantastisk syn. En sand forårsbebuder, som stråler som en lille sol i haven.

Enhver have bør have en forsythia. Det er en fuldstændig fantastisk plante – eller helt præcist en busk.

Endnu en fordel ved at have forsythia i haven er, at man allerede i slut december – når julepynten er fjernet – kan tage klippe grene og sætte til drivning.

Drivning af grene handler om at få grenene til at blomtrer, hvilket gøres ved at sætte grene i vand et frostfrist sted – og sidenhen flytte grenene ind i stuen.

Forsythia-grene er blandte de første grene, som kan sættes til drivning. I løbet af ganske få dage, kan man have en fantastisk smuk buket af blomstrene grene til spisebordet.

Læs om drivning af forsythia grene her

Beskæring af forsythia

Vinteren er dog – heldigvis – for længst langt bag os. Sommeren er lige om hjørnet, så blomster til spisebordet i januar og februar er næppe i tankerne. Præcis ligesom blomsterende forårsbuske ikke er i tankerne.

Det er dog nu, at plantning af en forsythia skal ske, for at sikre vækst til vinter. Vigtigst af alt, så er det nu tid til beskæring af planten, for at sikre det overdådige blomsterflor til foråret.

Vil egentlig ikke skrive ret meget om beskæring og hvordan beskæring skal gøres. Det har vi allerede beskrevet i et tidligere indlæg.

Dette blogindlæg skal blot være en påmindelse om, at det nu er tid til at finde grensaksen frem og klippe busken tilbage. Voldsomt tilbage, for at sikre næste forårs blomstring.

Læs om beskæring af forsythia her

forsythia busk træ beskæring

Vi har netop været i haven idag og beskære vores forsythia træ tilbage – egetnlig forkert at kalde det et træ, da det er en busk. Vi har blot fået opstammet busken med tiden, så det er blevet til et lille træ.

På stammen kommer aldrig blomster. Forsythia blomster – som sagt – kun på nye grene. med tiden er stammen blevet kraftigere og kraftigere, så det nu er blevet et fint lille træ.

Sjovt, som man kan “snyde” naturen. Vi er super glade for vores lille opstammede busk.

Efter beskæring ser træet ikke ud af meget. I løbet af 1-2 måneder vil der været en smuk grøn krone af blade. Vinteren igennem vil grenen stå nøgne, for til foråret at være dækket med massevis af guleblomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *