Tryk "Enter" for at gå til indhold

Når man ønsker flere af samme plante – gratis

Mange kommer aldrig igang med stiklingeformering. Det er synd! Det er super nemt. Jeg har været igang med formering af en hortensia, som jeg er glad for. Nu har jeg 18 nye planter – gratis planter.

Hortensia i haven

For mig er hortensia en af de planter, som bare hører til i haven. Kan ikke sige jeg elsker hortensia – slet ikke som jeg er vild med roser, tulipaner og andre planter. Hortensia hører sig bare til. Passer stort set sig selv og leverer et flot blomsterflor år efter år.

Faktisk bliver hortensia kun pænere og pænere med alderen, som planten vokser til. Det er i hvert fald min erfaring.

hvid hortensia annabell

Hortensia vokser dog også langsomt, hvorfor det er dyrt at købe hortensia på planteskolerne. Der skal nogle år til, førend der kan sælges en stor flot hortensia.

Min hvide Annabell hortensia er jeg dog vil med. Og vil gerne have flere rundt omkring vores vandhul. Derfor tog jeg sidste år i august – helt præcist 7 august – stiklinger af min hortensia.

Læs om stiklingeformering af hortensia her

Det er super nemt at tage stiklinger af hortensia! Og da først stiklingerne havde sat rødder i løbet af en månedstid, så blev planterne pottet op individuelt – og jeg fik kasseret de, som ikke duede.

Da vi nåede december, flyttede jeg planterne indenfor i stalden. Ikke pga. kulden, men for at stiklingerne ikke druknede i nedbør – og for at utøj ikke skulle tage de små planter.

I foråret var der vækst i næsten alle planter, så det må siges at være en god ide med overvintring indenfor. I løbet af vinteren har jeg hverken vandet eller noget, de bar bare passet sig selv. Da vi nåede foråret fik planterne en god portion vand – og sidenhen vokset til i “planteskolen”, langs husmuren.

Formering af hortensia

Ved at tage stiklinger af hortensia, så er jeg end ud med 18 nye planter.

stiklingeformering hortensia stiklinger formering

Her i august er der vældig fin vækst. Ingen blomster i år, men det forventede jeg nu heller ikke. Men næste år, så regner jeg bestemt med at planterne kommer til at blomstre.

Planterne er plantet rundt omkring vores havedam, hvor de nok skal vokse til og blive super flotte.

Dejligt med gratis planter til haven. Og skønt at vide, at jeg selv har været ansvarlig for det hele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *