Tryk "Enter" for at gå til indhold

En favorit forårsblomst til krukker

Når det kommer til forårsblomster til krukker, så er jeg enormt glad for stedmoderblomster. Det er både en hårdfør blomst i forårsvejret, den blomstrer længe, genial i krukker og står flot sammen med forårsløg.

Bedste forårsblomster til krukker

Ingen tvivl om at stedmoderblomster er vores favorit forårsblomst – altså staude – når det kommer til forårsblomster til krukker.

Stedmoderblomster er både nemme, blomstrer længe og fungerer rigtig godt i krukker. Stedmoderblomster er desuden en rigtig flot forårsblomst, som matcher godt med forårsløg, som vi må sige at have absolut flest af i foråret. Flere hundrede krukker er plantet til med forårsløg, som placeres rundt i haven – næsten altid akkompagneret med stedmoderblomster.

Overvintring af stedmoderblomster

Stedmoderblomster tåler nemt forårsvejret. Stedmoderblomster klarer dog ikke en hel vinter, når de dyrkes i krukker. Derfor er det nødvendigt at tage stedmoderblomster ind – mest for at få dem i læ for regn, så de ikke drukner i krukker.

Det er faktisk generelt det samme med alle forårsblomster til krukker – såvel forårsløg i krukker – det er især regn, som planterner skal beskyttes imod. Forårsløg kan bare dækkes med plastik, hvis man vil have dem ude om vinteren. Sådan kan man dog ikke med forårsblomster til krukker – de vil begynde at spire og vokse, når det bliver varmt under plastik en solrig vinterdag. Og det er ALT for tidligt, til at planten klarer vinteren. Derfor bedst at tage stedmoderblomster i krukker indenfor i et værksted, garage eller lignende. Behøver ikke være opvarmet.

For lettere vinteropbevaring af stedmoderblomster, så undlader jeg at plante i krukker. Jeg overvintre stedmoderblomster i de plastpotter, hvor jeg har sat stiklingerne. Når vi kommer til foråret og væksten er godt igang, så potter jeg op i krukker, som stilles ud i haven.

Læs om stiklinger af stedmoderblomster

Nu begynder foråret og melde sig – snart marts – og alle stedmoderblomster er godt igang med vækst. Helt perfekt!

Overvintring af stauder i krukker

Der er også, så småt, begyndt at ske vækst i alle de øvrige stauder i krukker vi har til vinteropbevaring – både lupin, akeleje, træpæon og mange, mange, mange flere skønne stauder. Jeg er altså virlkelilg bare begejstret for at lave opsætninger af skrukker med blomster rundt i haven. Specielt de steder vi færdet meget, såsom ved hoveddøren, indkørslen, terassen og sådan. Det er en herlig måde ALTID at sikre blomstring – og nemt kunne fjerne krukker med afblomstrede planter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *