Tryk "Enter" for at gå til indhold

HURRA for foråret – og åbne havecentre

Kalenderen skriver nu forår. Havecentret og gartnerier har igen åbent – og jeg har været en tur ude og købe forårsblomster. Nu skal der nemlig forårsblomster i havens krukker…

Farvel til vinter…

Jeg gider ikke fylde bloggen med en masse om coronavirus – eller lockdown – men hvor er det dejligt at samfundet igen er ved at åbne op.

Jeg tog en tur i mit lokale havecenter, som har været lukket ned de sidste måneder.

Jeg havde ellers overvejet at droppe det. Vi skal jo fortsat passe på os selv, såvel hinanden – indtil vi får kontrol over coronavirus. Jeg er dog utroligt glad for, at jeg gjorde det. Jeg var ikke helt alene i havecentret, men næsten. Det var nærmest vip-treatment… Og trods lidt tidsligt at købe stedmoderblomster, så købte jeg flere skønne farver.

Får vi flere dage med frost igen, så må de skiftes ud. Stedmoderblomster klarer nu ellers fint en smule frost… Jeg tænker det går.

Fik også købt lidt flere primula. I nye farver til haven… normalt holdt mig til kule nuancer af primula, så de lilla og pink er næsten grænseoverskridende. I hvert fald nogle hidsige farver…

Forårsblomster i krukker forår blomster

Forårsblomster i krukker

Skønnest ved indkøbet var glæden over igen at få fingre i jord – og få pottet de nyindkøbte forårsblomster i krukker.

Perfekt start på foråret. I løbet af de næste dage begynder jeg at få alle forårskrukkerne ud i haven. Har næsten 100 krukker med forårsløg, som er godt igang med at spire frem – og bare venter på at det rigtigt bliver forår.

forårsblomster forårsløg i krukker

Det bliver helt fantastisk at få alle krukkerne frem.

Læs om lægning af forårsløg i krukker her

Alle krukkerne med forårsblomster skal stilles op i haven – side om side med hinanden. Således at stedmoderblomster, primula, hornvioler og alle de mange forskellige forårsløg kommer til at skabe et godt samspil.

Jeg farvekoordinerer det hele. I krukkehaven foran huset er det de pink nuancer – KUN pink.

Ved hoveddøren er det gule nyancer. Både de kraftigt gule, de sart gule nuancer og de næsten hvid-gule nuancer – på engelsk kaldes denne farve primrose. Vi har ikke rigtigt noget navn for denne farve herhjemme. Nogle vil sige sart gul, men det er egentlig forkert. Farven er mere en mellemting imellem hvid og gul.

Og ved indkørslen kommer farverne til at være hvid, sort og lilla. Denne opsætning glæder jeg mig især til, her har jeg virkelig arbejdet med sammensætningen – ikke mindst farvemæssigt. Håbet er at det skal blive et sådan kraftigt mørkt look, men tonet ned med det hvide… Nu må vi se, hvordan det bliver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *