Tryk "Enter" for at gå til indhold

Imens vi venter på foråret, planlægges efteråret

Planlægning er hemmeligheden til flotte georginer. Planlægning er egentlig hemmeligheden til – næsten – alle havens planter…

Skønne og flotte georginer

Igår vågnede vi til en have, som var dækket af et fint lag sne. Idag vågnede vi til en græsplæne dækket af rimfrost. Vi har godt nok en yderst mærkværdig vinter, i år.

Nu har der ingen vinter været i vintermånederne. Om lidt mere end to døgn, så skriver kalenderen 1. marts – og dermed forårsmåned. Herligt! Jeg glæder mig helt vildt til, at forårsblomsterne skal dække havens bede.

Personligt glæder jeg mig specielt til alle havens mange tulipaner, såvel som de mange tulipaner i krukker. Jeg er vist lidt af en tulipanoman.

Alligevel skal det i dette blogindlæg handle om efterårsplanter – eller sensommer planter, om man vil. Helt præcis skal det handle om skønne, frodige og fantastisk flotte georginer.

Det er nemlig allerede i februar – senest i løbet af marts – at skal igang, for at få flotte georginer til haven.

Det er endnu for tidligt at plante georginer. Det må vente til slutningen af marts, starten af april. Til den tid vil dækning med fiberdug stadigvæk være nødvendigt. Georginer tåler ikke frost.

Salget af georginer er dog igang. Startede i midten af februar. Og vil man have flotte georginer, så skal der købes georginer nu! Der er altid hurtigt udsolgt af de flotteste georginer.

Jeg gjorde selv den KÆMPE fejl tilbage i 2017, da vi overtog Nymølle, at vente. Vi overtog gården 1. maj. Jeg tænkte, jeg kunne købe georginer til den tid og lægge i jorden. Udsolgt alle steder.

Vores første år med have blev et år uden georginer. Det var lidt trist.

Billige georginer

Går man efter nogle specifikke sorter af georginer, så skal man ikke ventet. Alle georginer er flotte, men nogle er bare flottere end andre. Dem er der rift om og hurtigt udsolgt.

Når det er sagt, så kan det dog alligevel betale sig at vente et par uger. Salget af georginer starter, som sagt, fra midten af februar. Mange steder er der dog tilbud på georginer i marts.

Endnu en pointe i, at man virkelig IKKE skal vente med at bestille georginer. Salget af georginer sker, som regel over 1,5-2 måneder i Danmark. Derefter er der oftest udsolgt – eller kun sørgelige rester tilbage.

Bilka har netop startet deres udsalg på georginer. 50% rabat på alle knolde. Det kræver godt nok, at man er medlem af Bilka Gardenklub, hvis man vil købe i butikken – det kan jeg så også kun anbefale. Mange gode tilbud, som man får.

Ved køb online, så bruges blot rabatkoden: Dahlia50 – derved får man 50% på alle Georginer.

Billige måde at få flotte georginer til haven på. Kan tilføje, at det også gælder georginer fra Claus Dalby

Flotte pink georginer til krukker

Kaldt det en kliché, for en homo. Jeg er dog gladest for de pink og lilla georginer. I haven har vi dog også gule, hvide og bordeaux – endnu ingen orange, men måske det kommer.

Normalt er jeg IKKE til orange blomster. Orange georginer er, imidlertid, vokset lidt på mig.

Anyway! I krukker har jeg pink georginer. Og mange af dem.

Læs om georginer i krukker her

Jeg har godt nok ikke handlet Georginer fra Claus Dalby, men har flere af sorterne. Og i forhold til Claus Dalby sortimenet, så kan jeg kraftigt anbefale Purple Haze og Franz Kafka. Begge er rigtig gode til krukker og nogle meget flotte pink georginer.

Fra bilka kan jeg virkelig også anbefale Addison June. Det er en pom-pom georgin, som nok er det de fleste forbinder med “rigtige” georginer. Den fungerer rigtig godt i krukke og bliver en stor tæt busk med mange blomster.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *