Tryk "Enter" for at gå til indhold

Kan vi bestille 10 – tak

Fisk til havedam kan hurtigt blive dyrt. Specielt, hvis man kigger på koi karper. Flotte er de, men dyre – prisen er dog ikke eneste problem ved fisk i en havedam.

Vi vindues-kigger…

Okay! Vindues-kigger er måske så meget sagt. Vi bevægede os helt ind i forretningen – og både rørte, beundrede og drømte.

Helt præcist har vi været en tur forbi Super Koi udenfor Roskilde.

Super Koi er nordens flotteste havedamcenter. Sådan beskriver de i hvert fald sig selv. Og det er bestemt ikke forkert! Wauw et flot sted!

Vi var der nu ikke for at kigge på koi karper, trods navnet på butikken. Vi var der for at kigge på haveplanter til vores nye havedam, som vi er ved at etablere.

Læs om vores nye havedam her

Naturligvis kunne vi ikke undgå også at kigge på de store bassiner med fisk. Super Koi har fisk til havedam af alle typer. Både guldfisk, stør og alt det andet. Dog specielt koi karper.

fisk til havedam

Og sikke nogle koi karper! Sikke nogle farver. Og sikke nogle størrelser.

Naturligvis var der også koi karper i mindre størrelser – og til mere overkommelige priser. Mest imponerende var det store bassin med de helt store koi karper dog. Tror bassinet vel er 15-20 kvm, hvor der svømmer en stor flok MEGET store koi karper rundt.

Svært at se på billedet ovenfor, men fiskene er 50-70 cm store. Priserne starter også på 30.000 kr.

Av siger vi bare! Sikke en udskrivning, hvis man skulle have sådan 10 koi karper til havedammen.

Drop fisk til havedam!!!

Vi skal dog ikke have fisk. Ikke kun pågrund af prisen. Det har aldrig været planen at skulle have fisk. Trods de er smukke.

Fisk til havedam kræver nemlig temmelig meget rensningsanlæg og stort fokus på vandkvalitet for at overleve. Størst krav stiller koi karper.

Koi Karper fungerer desuden ikke godt sammen med vandplanter. De spiser dem ganske enkelt.

Vores drøm med vores havedam er netop at have mange flotte vandplanter. Specielt åkander.

Desuden har vi lavet vores havedam for at give plads til insekter i haven. Koi Karper spiser insekter. Det ønsker vi ikke. Vi vil gerne have at vores bier kan drikke af vandet, såvel som at der kan trives insekter, fugler – og meget gerne frøer og salamander – i vores havedam.

Vil man have frøer og salamander i sin havedam, så skal man ikke have fisk.

Ingen regler uden undtagelser. Man kan være heldig at få fisk og krybdyr, såsom frøer og salamander, til at leve sammen. Frøer og salamander lever dog helst i en sø, hvor de ikke bekæmpes af fisk – det giver sig selv.

Derfor nøjes vi med vandplanter. Ingen fisk, men krydser fingre for salamander og frøer – og lader samtidigt vores havedam blive til et helle for havens insekter. Specielt vores bier, som kan få en tår vand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *