Tryk "Enter" for at gå til indhold

Succes med forspiring af dahlia knolde

Mange er først ved at starte op med lægning af dahlia knolde. Jeg startede op tilbage i marts – og det går fantastisk med fremspiring. Med forspiring af dahliaer er dyrkning af dahlia lidt sjovere.

Forspiring og dyrkning af dahlia knolde

Dahliaer er uden tvivl en af de mere besværlige planter til haven. Ikke fordi planten i sig selv er så besværlig, når den først er plantet. Det besværlige – rettere sagt tidskrævende – er opgravning, vinteropbevaring og den slags.

Så ja! Der er en del arbejde ved dyrkning af dahlia knolde. Derfor vil man – i hvert fald jeg – da også gerne have det maksimale ud af arbejdet. Dertil er forspring af dahliaer en genial løsning.

Med forspiring får jeg større og sundere planter. Samtidigt får jeg en langt længere og større blomstring. Altså ren win-win. Og arbejdsindsatsen er ganske beskeden i forhold til det normale.

Faktisk vil jeg sige, at det er langt nemmere. Især fordi man kan komme tidligere igang – og netop komme igang i marts, hvor der ikke er så mange andre haveprojekter og haveopgaver. Det er straks noget andet her i april. Det nærmere vi kommer maj, des mere tid tager haven.

Det er nu 14 dage siden jeg dækkede de forspirede dahlia knolde med jord.

Læs om at forspire dahlia knolde indendørs her

Sidenhen er planterne rykket i drivhuset, lågene er taget af plastkasserne og nu er det tid til at komme igang med vanding af dahlia knolde.

vanding dahlia knolde

Jeg lader plantepotterne være i plastkasserne – trods jeg for nu er færdig med låget.

I år fortsætter forspiring i drivhuset. Tidligere år – uden drivhus – har jeg haft kasserne med dahlia knolde stående langt en sydvendt væg og løbende påsat og løftet lågene. Alt afhængig af vejret.

Nu har vi drivhuset til forspiring. Så her står kasserne med dahlia knolde. Og lader plantepotterne blive i plastkasserne, da jeg dermed kan bruge plastkasserne til undervanding af mine dahliaer.

Lad endelig værre med at begynd at brus eller på anden vis vande dahliaer ovenfra, når de kun lige er spiret frem. Der er ganske stor risiko for at planterne rådner i jordoverfladen. Lad i stedet planterne trække vand nedefra. Bare fyld et par cm vand i plastkasserne, så klarer planterne det selv.

Det er da nemt.

dyrkning dahlia knolde forspiring

For at plastkasserne ikke skal optage alt gulvplads i drivhuset, så står plastkasserne stablet – på kryds og tværs, så det er stabilt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *