Tryk "Enter" for at gå til indhold

Pelargonier skal beskæres

Vil man undgå lange nøgne grene, så kræver det beskæring af pelargonier  Beskæring skal ske i det tidlige forår.

Beskæring af pelargonier – giver nye planter

En af de helt store fordele ved beskæring af pelargonie det er, at man nemt kan lave nye pelargonie planter. Det kan blive til rigtigt mange pelargonier med afklippet fra beskæring af pelargonie.

Beskæring af pelargonie gøres lige så snart, planten begynder at sætte nye skud. Fat saksen og gå hårdt til værks. Vil man have en tæt plante, så klip gerne langt ned og fjern samtidigt alle gule og visne blade.

Beskæring af pelargonie fremtvinger hurtigt mange nye blade, såvel som masser af nye skud – så planten kan sætte endnu flere blomster.

Afklippet fra beskæring af pelargonie kan klippes i længder af 5-10 cm. Sæt disse afklippede grene i så- og priklejord, så vil grenene hurtigt sætte rødder – og inden længe har man mange nye planter.

De bedste nye planter laves af topskud – og ved kun at bruge topskud, så fik vi skabt 6 nye planter. I hvert fald igang med det! Nu skal grenene lige sætte rødder, men det kommer til at gå nemt – når blot jorden holdes fugtigt.

Og dermed har vi 6 nye pelargonie planter, til at plante ud i krukker på terrassen til sommer.

Pelargonier er nogle af de letteste planter at lave stiklinger fra. Pelargonier slår let rødder og man kan hurtigt få rigtigt mange pelargonier til haven, vindueskarmen – eller måske, som værtindegaver.

Før pelargonier er sådan almindelig potteplante størrelse, så skal de dog være 1 år gamle. Første år er pelargonier temmelig små, men de skal nok sætte blomst og masser af blade. Så vil man have masser af pelargonier til potter i haven, så er det en god ide at tage stiklinger af pelargonier hvert år. Det er desuden lettere at overvintre mange små pelargonie planter i en vindueskarm, end det er at overvintre store planter – de store planter kan man så lade dø og lade de nye komme til.

Læs om beskæring af roser her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *