Tryk "Enter" for at gå til indhold

Dyrkning af tulipaner til buketter

November er tid til lægning af tulipanløg. Jeg lægger massevis af tulipaner i rækker imellem jordbær – ganske enkelt for at sikre dyrkning af mange tulipaner til buket blomster. Altså tulipaner som snitblomster.

Dyrkning af tulipaner til buket – rettere sagt MANGE buketter.

Elsker tulipaner. Det er uden tvivl min favorit forårsblomst. Jeg er fortiden igang med at fylde massevis af krukker med tulipanløg – og enkelte andre skønne forårsløg.

Læs om lægning af tulipanløg i krukker her

En ting er dog dyrkning af tulipanløg i krukker, med det formål at nyde blomsterne rundt i haven.

Eller lægge massevis af forårsløg i havensbede, for virkelig at kunne nyde et overdådigt blomsterflor i foråret. Jeg søger for at fylde mine blomsterbede med forårsløg, både for blomsterne, men også for at begrænse fremspiring af ukrudt. Det fungerer bare. Når det kommer til lægning af tulipanløg i haven, så vælger jeg dog kun de sikre tulipaner – lidt mere kedelige tulipaner. Læs om sikre tulipaner her

Noget andet er dog, at tulipaner også er fantastiske til buketter.

Dyrkning af tulipaner til buket gør jeg i køkkenhaven. Helt præcist i rækkerne imellem jordbærplanter.

dyrkning af tulipaner til buketter buket snit lægning jordbær jordbærbed bed

Gode langstilkede tulipaner til buket blomster

Jeg kan anbefale aafke, pink impression, golden appeldorn, yokohoma, golden oxford og salmon impression. Det er alle fine sorter, som jeg dyrker af tulipaner til snitblomster.

Lægger tulipanløgene i jorden her i november. Blomsterne høster jeg i foråret – klipper stænglerne lige over sidste bladpar. Derved får jeg nogle ganske lange stængler, samtidigt med at løget får lidt bladmasse til at sikre løgets videre vækst.

Graver løgene op i juni, før jeg lægger halm omkring jordbær. Lader løgene ligge og tørre i stalden nogle uger, førend jeg klipper bladmassen væk – og gemmer løgenene til næste år.

Opgravning af tulipanløg

Normalt vi jeg først begynde opgravning af tulipanløg, når bladmassen er helt visnet ned. Dette sker dog ført engang i løbet af slutningen af juni – nærmere start juli.

Til den tid er jeg igang med høst af jordbær, jorden vil være dækket af halm osv.

Så for at nå opgravning, så gør jeg det i staren af juni – hvis ikke allerede slut maj. Det er ikke 100% optimalt, men det fungerer. Og jeg får dyrket massevis af tulipaner til buketter.

Ved at nogle vælge at kassere tulipanløg efter høst – specielt ved dyrkning af tulipaner til buket, altså dyrkning af tulipanløg som snitblomster. Det synes jeg dog er spild. Og når jeg blot sørger for lidt bladmasse til løget, så formår jeg at sikre nogle store sunde løg. Både til lægning næste år, som nye snitblomster – eller som lægning rundt i havens bede. Årligt sker en formering af tulipanløgene, så der kommer løbende flere og flere til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *