Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sommerbuket til spisebordet

Jeg har netop været i haven og hentes blomster til en skøn sommerbuket. Alt til denne buket er fra haven. Størstedelen er dyrket i min skærehave, hvor jeg henter massevis af blomster til buketter

Pink sommerbuket fra haven

Det er først år, hvor jeg har taget skærehaven i brug. Bedene blev anlagt sidste år, hvor jeg godt nok dyrkede lidt forskellige blomster – hovedsageligt solsikke, da benene først var færdige sent på sommeren.

Jeg er vildt begejstrer for min skærehave. Sikke en gevinst for haven – eller rettere sagt huset. Fordelen ved en skærehave er nemlig at jeg kan hentes massevis af blomster til buketter.

Ikke sagt, at jeg ikke også henter blomster fra havens bede, buske og planter. Det gør jeg naturligvis. Til denne sommerbuket har jeg f.eks. hentet stokroser, som var væltet i blæsten. I skærehaven dyrker jeg dog med hensigten at alt skal klippes – dermed også når det er i knop. Og det gør det bare lidt sjovere med blomster til buketter. Nå ja! Også kan jeg i skærehaven dyrke ekstra gode blomster til buketter.

Den største gevinst ved skærehaven er dog ikke blomsterne. Trods det nu også er en gevinst. Jeg dyrker f.eks. nigella blomster, solsikke til buketter, massevis af gladiolus, stoltkavaler og andre skønne sommerblomster.

Det jeg især er glad for ved skærhaven er dyrkning af grønt til buketter. Jeg har flere rækker med fontæne græs, som er noget så skønt i buketter – det er en etårig græs, som ikke spreder sig (HERLIGT). Og jeg har hareøre, som jeg bruger i denne sommerbuket. Hareøre er virkelig noget af det bedste grønt til buketter.

Læs mere om grønt til buketter her

sommerbuket fra haven dyrkning binding af buket skærehave

Binding af buketter med blomster fra haven

Jeg skal på ingen måde sige, at jeg er ekspert i at binde buketter. Førhen stak jeg egentlig bare blomsterne i vasen, hvor jeg sørgede for at få fordelt blomsterne sådan nogenlunde ligeligt. Det fungere helt fint. Siden jeg rigtigt er kommet igang med skærehaven og dyrkning af blomster til buketter, så er jeg dog begyndt med decideret binding af buketter.

Ordsproget, øvelse gør mester, passer meget godt på opgaven. Og med massevis af blomster fra skærehaven, som er klar til at blive brugt i buketter. Ja, så er der massevis af øvelsen klar.

Jeg synes selv, at jeg er ved at komme efter det. Der er lang vej endnu førend jeg er ekspert eller bare god blomsterbinder, men jeg klarer mig til husbehov – og får da bundet lidt buketter til naboer, familie og venner. Herlig beskæftigelse. Og virkelig skønt at kunne forære en buket fra haven.

sommerbuket fra haven dyrkning binding af buket skærehave

I en vase på spisebordet. Og med en skøn sommerdug på borden, så står enhver sommerbuket smukt.

Buketten består af vinteraster, nigella der er gået i frø, stokroser væltet i blæsten, stoltkavaler og harehøre, som grønt til at binde det hele sammen. Det er da en skøn sommerbuket, ik?

Se forresten lige nogle skønne farver og former. Det er lidt sent til nigella blomster nu, men frøstandende er noget så skønne. Omvendt er det lidt tidligt til vinteraster, som kun lige står i knop. Knopperne er dog noget af det smukkeste, når blomsterne er lige ved at springe ud.

Stokrosen blev en sidste tilføjelse, fordi tre grene var væltet i blæsten og lå henover døren til værkstedet – og det var pink – så det var jo nærmest et tegn, at de ønskede at komme med en i en pink sommerbuket.

Nu vil jeg lave aftensmad, åbne en flaske vin og nyde fredag aften med Rune. Skøn weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *