Tryk "Enter" for at gå til indhold

Lidt skønhed fra haven, til spisebordet

Vi plukker massevis af georginer fra haven. Virkelig højsæson for georginer nu og her. Sammen med stoltkavaler og sankt hans urt, kan laves en skøn sensommerbuket.

Sensommerbuket i pink farver

Jeg hygger mig meget med at lave buketter. Jeg forsøger i hvert fald. Der er mange, som er langt bedre til at lave buketter – og sammensætte blomster – en jeg.

Når jeg henter blomster fra haven, så bliver det da også oftest blomster med kun én type blomster. En buket med georginer, en buket med tulipaner, en buket med gladiolus eller sådan – det er både nemt og jeg må sige, at jeg virkelig er glad for disse enkle buketter, hvor den enkelte blomster kommer til sin ret.

Fra tid til anden laver jeg dog også en buket med forskellig blomster, som f.ek.s denne sensommerbuket.

Her er brugt Georginer, Sankt Hans Urt og Stoltkavaler. Hver og en hentet fra haven – og det fungerer da vældig godt sammn.

Og det er da virkelig sjovt at lege med sammensætning af blomsterne, så det ser godt ud. Ekstra sjovt er det da også at vise, at alle blomsterne er fra haven.

Nu kan denne sensommerbuket få lov at pynte på spisebordet i en lille uges tid, så må der laves en ny.

Endnu kan jeg ikke sige at være selvforsynende med blomster fra haven til spisebordet, hele året. Det er nu heller ikke et mål, men sjovt at forsøge. Og vi henter da næsten hele året rundt.

Læs om blomster fra haven i januar her

Vi har i hvert fald altid en buket på spisebordet. Og her i sensommeren og efteråret er det INTET problem med blomster fra haven. Haven virkelig bugner af blomster, som bliver brugt til en skøn sensommerbuket til spisebordet. For nu er det georginer, når frosten rammer går vi over til asters. Planlægger at ville forsøge mig med dyrkning af krysantemum til buketter, næste år. Det må prøves. Kunne være super fedt om jeg kunne få succes med at dyrke de store flotte krysantemum. Det kunne forlænge sæsonen for skærehaven betydeligt – rettere sagt forlænge sæsonen for, hvor længe vi er selvforsynende med blomster fra haven. Krysantemum blomstrer nemlig fint hele vinteren, hvis beskyttet i et drivhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *