Tryk "Enter" for at gå til indhold

Tid til plantning af dahlia i krukker

Forspiring af dahlia knolde startede i marts. Nu har jeg store flotte planter, klar til plantning af mine dahlia i krukker.

Plantning af dahliaer

Normalt vil de fleste nok først begynde at lægge dahlia knolde i jorden nu. Jeg er dog begyndt plantning af dahlia planter. Jeg starter nemlig op med forspiring af mine dahlia knolde tilbage i marts måned. Og har nu nogle store flotte planter, klar til plantning.

Læs om forspiring af dahlia knolde her

Jeg vælter forspiring af dahlia knolde, for at komme tidligere til blomstring – og samtidigt få nogle langt større og sundere planter til levering af blomster i juli. Fremfor at vente med blomstring til august.

plantning af dahlia knolde i krukker

Plantning af mine dahlia knolde sker hovedsageligt i krukker. At dyrke dahlia i krukker gør det bare så nemt – nemt at styre gødning, nemt med opgravning osv osv. Og jeg kan stille krukkerne ud i haven, når planterne er klar til blomstring.

Jeg bruger dog også de forspirede dahlia knolde til at fylde op i havens bede – hvor der mangler noget.

Nogle dahliaer dyrker jeg også udelukkende til buketter – og disse plantes ud i skærehaven.

Plantning af dahlia i krukker

Jeg planter dahlia knolde i to typer krukker – én med 50 cm diameter og en med 25 cm diameter.

Den lille krukke får én dahlia. Den store krukke får 3 dahlia knolde.

Dahlia i krukker plantning forspiring store planter

Det skal dog lige tilføjes, at jeg er temmelig hårdhændet ved deling af dahlia knolde. Jeg har 1-2 tuber pr øje. Ikke en stor klump af tuber.

Nogle vil måske sige at det er temmelig tæt plantning, men det fungerer for mig. Har brugt samme metode de sidste 5 år – og trods krukken er mere eller mindre fuld af rødder til efteråret, så stortrives mine dahlia knolde. Og jeg får MASSEVIS af blomster fra juli og indtil frosten rigtig sætter ind.

Endnu en fordel med dahlia knolde i krukker er, at jeg nemt kan smide fiberdug henover – når først nattefrost kommer i starten af oktober – derved forlænger jeg dahlia sæsonen med nogle uger.

I forhold til opgravning og at gemme dahlia knolde, så passer det også med at jeg kun gemmer de dahlia knolde jeg har i krukker. Kommer jo årligt flere og flere til. De dahlia knolde jeg planter ud i haven som fyld, de får lov at gå til – henover vinteren. Deling af dahlia knolde i foråret får jeg RIGELIGT af nye planter ved deling af knoldene jeg har haft i krukker.

4 Kommentarer

 1. Ghita
  Ghita 16. maj 2023

  Hej
  Lyder spændende med dahlia i krukker – hvilken type gødning bruger I ?
  Pft og mvh Ghita

  • Martin
   Martin 16. maj 2023

   Hej Ghita

   Det fungerer bare rigtig godt – både nemt og praktisk. Nu står krukkerne med de fremspirede dahliaer, bag stalden… Når blomstringen starter, så kan jeg flytte dem frem…

   Gøder bare med helt almindelig NPK gødning – en allround havegødning.

   Vh. Martin

 2. Mitti
  Mitti 9. maj 2023

  Jeg har fulgt dine anvisninger ang. georginer og har lige plantet ud i weekenden. Mine planter er blevet lige så flotte som dine, så tak for beskrivelserne.

  • Martin
   Martin 10. maj 2023

   Hej Mitti

   Herligt du læser med – og fedt at du har forsøgt med min georgine “guide”. Og fået succes med det, men det er nu også ganske nemt – håber jeg også, at du har oplevet.

   Nu er det bare at vente – husk at gøde hver måned – men ellers bare vente på at planterne sætter knop og blomster. JEG glæder mig 😀

   Skøn sommer til dig.

   Vh. Martin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *