Tryk "Enter" for at gå til indhold

Forspiring af sommerblomster til haven

Vil lige gøre status på forspiring af havens mange sommerblomster, som skal plantes ud i haven inden længe – samtidigt komme med tip til dyrkning af gladiolus, for tidligere blomstring.

Forspiring af gladiolus og dyrkning af gladiolus

Lad mig starte med Gladiolus. En af mine favorit sommerløg. Det er en super nem plante. Lægges i maj i 10 cm dybde – og giver en FANTASTISK flot og langvarig blomstring.

Blomsten er desuden genial som skæreblomst – super smuk blomst til buketter. Og genialt fyld til havens bede, for at fylde op hvor der er plads og lukke huller.

Forspiring er ikke nødvendigt! Det kan dog være en hjælp!

For nogle uger siden lagde jeg en større mængde gladiolus løg til forspiring. Jeg pottede løgene op i hver deres potte, vandende og stillede i drivhuset.

dyrkning gladiolus forspiring

Nu er de mange gladiolus løg ved at spire frem. Og fordelen er at jeg dermed kan se, hvor jeg planter i haven. Disse løg skal nemlig i et nyt bed, hvor jeg løbende skal plante stauder og andet lækkert.

Forspiring af gladiolus kan dog også gøres langt nemmere. Nedenfor ses en pose med gladiolus, som har ligget køligt i værkstedet. I kassen ses gladiolusløg, som har sået lunt. De er allerede spiret godt frem – og alene denne forspiring af gladiolus gør at jeg får tidligere blomstring.

Dyrkning af gladiolus er virkelig nemt. Uanset hvordan jeg lægger løgene i jorden, så skal jeg nok få blomst. Ved vende på forskellige led, så udskydes blomstring – samme med forskellige metoder til forspiring. Og dermed kan både sikres tidlig, såvel senere blomstring. Og altså en laaang periode med gladiolus.

Forspiring af sommerblomster

forspiring asters sommerasters kina skæreblomster kæmpe krysantemum

Sidste uge såede jeg sommerasters. De er allerede spiret fint frem.

Læs om forspiring af sommerasters

De mange lupinfrø, som blev sået tilbage i februar, har det virkelig også godt. Ved at være blevet til nogle rigtig fine planter, som snart skal plantes ud i haven.

dyrkning lupin såning lupinfrø forspiring lupiner

Dahlia blev plantet ud den anden dag. Tagetes, Marguritter, Mamelukærme, stolt kavaler og mange andre skønne sommerblomster er også ved at være klar til udplantning i haven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *