Tryk "Enter" for at gå til indhold

Blomster fra haven

Intet er skønnere end at lave en hjemmelavet buket fra haven – af blomster fra haven, som man selv har dyrket.

Hjemmelavet buket fra haven

Vores have er fyldt med blomster. Netop nu blomstrer lupin i stor stil. Vi har allerede plukket mange buketter med lupin fra haven – og der er fortsat masser af blomster at klippe af. Det er dog ved at være sidste udkald for at lave en buket fra haven med lupin.

Mange vil måske sige, at det allerede er for sent, at lave en buket af lupin. De fleste steder står lupin nemlig afblomstret og med frøstande på stænglerne.

Vi har dog fortsat masser af lupin i haven!

Tricket til at forlænge blomstring af lupin er at være meget ihærdig med saksen. Straks en blomst begynder at sætte frøstande, så klip. Og der vil komme 2-3 nye blomster.

Perfekt værtindegave er en hjemmelavet buket fra haven

En hjemmelavet buket fra haven er desuden en perfekt værtindegave. Og det er netop, hvad denne buket skal blive til.

buket lupin værtindegave

Vi skal nemlig til sommerfest denne skønne lørdag, og værtinden er meget glad for lupiner. Derfor skal hun naturligvis have en buket af lupiner.

Normalt ville jeg binde en buket af lidt forskelligt og lave en rigtig flot vild buket med mange forskellige blomster fra haven. Grundet den meget sol, så er der dog ikke ret mange blomster, som blomstrer – eller ikke allerede er afblomstret. Derfor bliver det blot et bundt lupiner.

Se mine mamelukker

Nu vi er igang med at tale om blomster fra haven, så må jeg også lige prale af mine mamelukker. Eller rettere sagt min farfars mamelukker – frøene er nemlig temmelig gamle og et “arvestykke” fra min farfar.

hvide mamelukker blomster buket fra haven Mamelukker pink hvid buket fra haven

Nu blomstrer mamelukkerne helt vildt i min have. Det er lidt tidligt for mamelukker at blomstre, men jeg har forspiret indendøre – og det fremskynder blomstringen.

Læs om dyrkning af mamelukker her

Nu vi er igang…

Pelargonierne blomster også fint netop nu. Klippede mine to pelargonier i køkkenvinduet voldsomt ned i foråret – nu er der masser af nye blade og mange blomsterknopper.

Pelargonie rød hvid store

Afklippet fra pelargonierne brugte jeg til at lave stiklinger af perlaronier. Brugte kun topskud, så de blev kun til 6 pelargonier – de 5 er plantet i en kumme udenfor og blomster fint. Den sidste har fået plads i vindueskarmen. Tænker den skal få lov at blomstrer i stuen længe ud på efteråret og vokse sig stor, så jeg kan tage flere stiklinger næste år.

Læs om beskæring af pelargonier og stiklingeformering af pelargonier her

hjemmedyrket pelargonie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *