page contents Tryk "Enter" for at gå til indhold

Luksus squashkage

Næppe sund, trods mængden af grøntsag og nødder i denne lækre squashkage. Skønt smager den dog! Lækker, saftig, krydret og perfekt svampet indvendigt. Perfekt søndagsforkælelse!

En ordentlig squash

Jeg har fået fat i en kæmpe squash. Fået den af min mor – eller det var vist Martin, som fik den. Jeg har blot erobret den til at bage denne luksus squashkage.

Har allerede brugt en en lille del af squash’en til aftensmaden fredag. Få opskriften på kødboller med squash her

Til en squashkage er det vigtigste – naturligvis – squash. Til salat og syltning, så vil man helst bruge de mindre squash. Når squash bliver store, så bliver squash mere vandede, trevlede og kan begynde at sætte kerne. Til en squashkage, så er størrelsen dog lige meget. Faktisk er det helt super at bruge de helt store squash til en squashkage.

Det gør nemlig ikke spor, at den revne squash er vandet. Det er blot med til at gøre kagen mere svampet, hvilket netop er målet for en god squashkage.

Begynde endelig ikke at dræn væske fra squash, som nogle opskrifter anbefaler! Det vil være syndt. En squashkage skal ikke være tør, men skal være svampet og saftig.

Denne squashkage er desuden gjort ekstra lækker med tilføjelsen af valdnødder og mandler – de kan udelades, mod tilføjes af lidt mere mel, hvis man vil. Lad dog værre! Det smager skønt med valdnødder og mandler sammen med squash – og giver et flot snit, når kagen skæres.

Squash opskrift squashkage kage

Hjemmebagt squashkage

Squashkage er ganske nemt at bage. Specielt denne opskrift, hvor der netop ikke skal tænkes på at dræne væden ud af squash. Det hele laves i én og samme skål. Hældes i en bageform og voila, det er det. Ganske nemt.

Opskrift på squashkage:

  • 350 g squash
  • 250 g brun farin
  • 3 æg
  • 100 g smør
  • 250 g mel
  • 2 spsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 75 g valdnødder
  • 75 g mandler

Skær smør i mindre stykker. Pisk derefter æg, vaniljesukker, brun farin og smør sammen – lettest med en røremaskine, men en elpisker kan også gøre det. Pisk indtil sukkerkornene er opløst.

Hak valdnødder og mandler let. Mel, krydderier, bagepulver, natron, og nødder hældes i sukkerblandingen. Vend det hele godt sammen.

Riv squash groft og vend i dejen. Hæld dejen i en smurt bageform.

Bag ovnen ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter.

Tjek om kagen er gennembagt ved at stikke en “nål” i kagen – der må ikke hænge dej ved nålen.

Vil man have glasur på kagen, så skal kagen køles helt af først. Personligt synes jeg dog ikke, at det behøves – og der blev, straks fra ovnen, serveret kage til eftermiddagskaffen denne søndag.

Mums den smagte! Virkelig lækker squashkage.

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *