Æblekage med smuldredej er nemt. SUPER nemt! Lad os dog være ærlige, det er ikke helt så pænt som en æbletærte – bagt æblekage om man vil. Denne opskrift på bagt æblekage med kanel er virkelig god, lækker og ganske NEM.
Nem æblekage med smuldredej
Jeg skal ikke forsøge at snyde nogen. Vil man have en nem opskrift på æblekage, så er æblekage med smuldredej – uden tvivl – det absolut nemmeste.
Smuldredej kan desuden laves i en skål, så opvasken hurtigt er overstået. Æblekage med smuldredej er altså ikke bare nem at bage, men oprydningen er også hurtigt overstået. Herligt, når det skal gå stærk.
Få opskrift på æblekage med smuldredej her
Efter en sommer med først rabarberkage med smuldredej, dernæst hindbærkage med smuldredej.
Og for det ikke skal være løgn, så fik jeg også forsøgt at lave en jordbærkage med smuldredej. Det fungerer ikke helt så godt. Æblekage med smuldredej eller rabarberkage med smuldredej fungerer klart bedst. Hindbær er ok, men jordbær bliver noget sjap.
Ja tak! Kage skal der til – og når der er massevis af frisk frugt fra haven, så er det bare med at få bagt. Og smuldredej er altså virkelig bare nemt. Smager godt. Piftes hurtigt med en kugle is. Virkelig en skøn kage til eftermiddagskaffen i sommervarmen. Og den perfekte kage, når det skal gå stærk – eller tiden bare bruges i haven, fremfor indenfor.
Smuldredej giver dog en temmelig rustik kage. For at sige det pænt. Der er ikke ret meget bagekunst over en æblekage med smuldredej.
En æbletærte derimod, det er straks lidt sjovere. Både flottere at servere, og temmelig meget sjovere at bage – hvis man vel at mærke kan lide at bage.
Æbletærte – Bagt æblekage med kanel
Når jeg skriver æbletærte, så tænke mange sikkert på en tærte med æblefyld. Måske nogen tænker på et flot flettet gittermønster i tærtedej. Andre tænker måske på amerikansk diner, hvor den amerikansk æbletærte vist er hjemmehørende.
Ens for alle ovenstående opskrift på æbletærte er brugen af mørdej – tærtedej til kage om man vil.
Min opskrift på æbletærte består dog hverken af mørdej eller noget gittermønster af tærtedej.
Der er temmelig sikkert nogen, som vil argumentere imod. Æbletærte behøver dig – i min verden – ikke bestå af mørdej. Tag bare en jordbærtærte. Der er ikke brugt mørdej.
Min æbletærte er egentlig bare en bagt æblekage med kanel. Helt klassisk, uden brug af smuldredej.
Min opskrift på bagt æblekage er desuden næsten ligeså nem, som æblekage med smuldredej. Det hele røres sammen i en og samme skål. Jeg bruger blot et piskeris – altså ingen brug af røremaskine eller håndmikser. Eneste ekstra opvask i forhold til smuldredej er at smøret skal være smeltet, så der er en gryde til portionen af opvask.
Opskrift på æblekage med kanel
2 æg, 2 dl sukker, 100g smeltet smør, 2 dl mel og 2 store æbler. Dertil hakkede nødder – eller mandler – og 1 spsk kanelsukker. (bemærk jeg skrev kanelSUKKER, ikke ren kanel)
Pisk æg og sukker sammen. Skal blive til en luftig masse, så kræver lidt arbejde med piskeri. Vend nu smør og mel. Dernæst lægges skiveskårne æbler i et mønster ovenpå.
Drys nu med kanelsukker og hakkede nødder – og bag i oven ved 200 grader 30-35 minutter. Det er da nemt!
Jeg bager i en springform med en diameter på 25cm. Det giver en fin størrelse kage til eftermiddagskaffen. Server med cremefraiche, flødeskum eller en is. Velbekom.