Tryk "Enter" for at gå til indhold

Forår på standby…

Meget er unormalt i denne tid. Meget er udskudt eller sat på pause. Sne i slutningen af marts er dog ikke unormalt, trods en overraskelse at vågne til…

Frost og haven dækket af sne

De sidste 14 dage har været et fantastisk forårs- og havevejr. Solen har skinnet fra en smuk himmel og vi har brugt mange timer i haven.

De mange solskinstimer i løbet af de sidste uger har virkelig varmet jorden godt igennem. Og alle havens planter er i god vækst.

Sandt skal det siges. Det har været koldt i vejret og der har været flere dage med nattefrost. Vi har sågar haft nætter med minus 5 grader.

Igår nåede jordtemperaturen – tredje dag i træk – 8 grader ved middagstid. Og det var tid til at få kartofler i jorden, så vi kan høste kartofler i juni.

Læs om lægning af kartofler her

Overraskelsen var derfor stor, da vi her til morgen vågnede til en have dækket af sne.

Den hurtige tanke vil måske være, at kartoflerne er ødelagt. Nogle vil måske frygte for de mange stauder, som er vokset frem – og hvor mange efter en nat med sne og frost ligger kedeligt henover jorden.

Ingen grund til uro

Der er nok andet at være urolig for, fortiden. Stauderne i haven, havens forårsløg, såvel frugttræer der er ved at springe ud.

Er dog ikke værd at skabe uro for. De skal nok klare sig.

Ej heller nogen grund til frygt for roser, som er klippet ned. For ikke at glemme de ny langte kartofler i køkkenhaven.

Sne i marts er ikke unormalt. Det er faktisk mere normalt med sne i marts, end med sne i december. Samme gælder det med nattefrost. Og havens planter skal nok klare det, når der blot er tale om få dage med frostvejr.

Sne henover havens bede skaber forresten kun et beskyttende tæppe. Et smukt, hvidt værn mod frosten.

Nyd derfor kun roligt det havearbejde, som er nået de sidste uger. Lad ikke sneen her til morgen skabe uro.

sne forårsløg krukker tulipaner

Allerede inden middag havde både påskeliljer, tulipaner og krokus rejst sig igen. Det var ellers et temmelig sørgeligt syn, som mødte mig her til morgen – da jeg var ude og fodre får, lukke høns ud og gå en tur med Toby – alle blomsterne i krukkerne foran døren, lå slapt og kedeligt ned.

Det var kl. 7:00. Nu står de smukt igen – og klokken er kun lige blevet 11. Det samme gælder for havens øvrige forårsløg. De har rejst sig og strækker sig efter solen.

forårsløg frost græsplæne have

God søndag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *