Tryk "Enter" for at gå til indhold

Det kan ikke blive for mange

ELSKER vintergækker! Kan aldrig få for mange vintergækker. Formering af vintergækker er heldigvis ganske nemt, så det hurtigt bliver til MANGE vintergækker.

Vintergækker i massevis

Martin har sin kærlighed for tulipaner. For mig er det vintergækker, som jeg er meget glad for – når det kommer til forårsløg.

Vintergækker er bare fantastisk til at pynte i haven, når alt andet er kedeligt og gråt i vintermåneder. Medmindre haven ligefrem er dækket af et smukt lag sne, hvilket sjældent sker.

Sne fik vi dog igår. Vågnede til haven dækket af sne. Smukt syn. Årets første – og sikkert sidste sne. Se fotos af sne i haven her

Når det kommer til vintergækker er jeg især glad for tæt plantning. Det er noget så smukt, når vintergækker står talrige side om side – og dækker jorden fuldstændigt.

Det er et både smukt og magisk syn. Magisk fordi vintergækker blomstrer, når alt andet ikke gør.

Har man først vintergækker i haven, så bliver det desuden hurtigt til mange flere. Formering af vintergækker sker helt af sig selv. Et enkelt løg bliver årligt til 1-2 nye løg, som spreder sig i en klynge.

Formering af vintergækker

formering af vintergækker

Vil man virkelig have mange vintergækker i haven, så kan man nemt hjælpe til med formering af vintergækker. Dette gøres ved deling af vintergækker.

Indskyder lige. Vintergækker smider også massevis af frø i haven. Det skal også nok blive til løg, men det tager mange år fra frø til blomst. Deling er derfor den bedste løsning for HURTIG formering af vintergækker.

Deling af vintergækker giver bedre plads til de nye løg. Og med korrekt deling af vintergækker, så kan antal vintergækker i haven nemt fordobles år for år.

Metoden er enkel til formering af vintergækker. Når vintergækker er afblomstret i slut marts måned, så graves en klynke vintergækker op. Bunken af løg deles i to. Halvdelen plantes i hullet igen. Den anden halvdel plantes et nyt sted.

Lad endelig værre at klippe blade og blomster af. Lad det hele visne ned, af sig selv.

I løbet af sommeren vil vil der sættes masevis af sideløg, som vil blomstre til næste februar. Og hver klynge af vintergækker vil være vokset til det dobbelte, som igen kan deles. Sådan fortsætter man år efter år og inden længe har man rigtigt mange skønne vintervækker.

Her i haven startede vi med en mindre klynge vintergækker på et par meter langs hækken. Til maj har vi boet her i 3 år. Og jeg har allerede delt, delt og delt antallet af vintergækker, så vi nu har vintergækker spredt i et tæt bælte langt en 20 meter hæk.

Bliver smukt til februar 2021. Og når vi kommer til slutningen af marts 2021, så skal jeg vist have fundet et nyt sted i haven til vintergækker. Skønt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *