Tryk "Enter" for at gå til indhold

Duftende forårsløg til indendørs…

Vi har massevis af forårsløg i haven, men tager også meget gerne en bundt forårsløg indendørs i en potte. Til indendørs foretrækker jeg dog de duftende forårsløg.

Forårsløg indendørs i en potte

Er der noget, som er mere forårsagtigt end en potte med forårsløg på sofabordet. Det er da virkelig en af de skønneste blomster til pynt indendørs her i foråret.

Vi har massevis af forårsløg i haven. Martin er rigtig god til at lave mange buketter – dog lidt tidligt til buketter af påskeliljer endnu. Mest af alt, så er jeg dog glad for at grave lidt løg op, komme i en potte og derved kunne tage lidt forår med indendørs.

Jeg nyder både at se løgene spire frem, såvel som naturligvis nyder at se løgene blomstre. Ekstra skønt er det, når der vælges de duftende forårsløg. Derved spreder sig den skønneste duft af forår i stuen.

Duftende forårsløg

Findes ikke ret mange forårsløg med duft, men der findes nogle stykker. Personligt er jeg mest glad for Bridal Crown. Den har virkelig en skøn duft! Det er den fra fotoet.

Bridal Crown er godt nok en god sort til drivning. Det gør jeg dog ikke. Vi har blot mange løg i haven – og jeg ved præcis, hvor de står. Når jeg ser de små skud spire frem, så graver jeg nogle løg op og kommer i en potte — eller 2-3 potter.

forårsløg indendørs krukker potter duftende

I løbet af 1-2 uger (afhængig af varmen i lokalet) springer blomsterne ud, hvormed duften også spreder sig i hele lokalet. Elsker det!

Endnu en gevinst ved Bridal Crown i en potte indendørs er at de blomstrer længe – modsat f.eks. tete a tete, som hurtigt er afblomstret. Tror næsten det eneste jeg kan klage over med Bridal Crown er farven. Farven er hvid – og til påske måtte farven da gerne være gul. Men det er virkelig næsten fjollet at sige.

Læs om påskedekoration her

Jeg tager løg ind løbende, for at sprede blomstringen. Det er 3 uger siden jeg tog løgene i den hvide potte – en gammel suppeterrin – indenfor. For en lille uge siden tog jeg løgene i den gule potte ind. Ved løbende at tage løg ind, så spreder jeg blomstringen. Når løgene er afblomstret, så plantes de igen ud i haven – klar til at blive taget ind igen, næste forår.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *