Tryk "Enter" for at gå til indhold

Nu er det forår…

Skov anemoner bebuder forårets kommen. Vi afsluttede weekenden med en rigtig forårsbebuder. Nu er vi klar til en ny uge og endnu mere klar til forår.

Kalenderen siger forår…

Kalenderen skriver 10 marts og med marts, april og maj, som forårsmånederne i Danmark, så er vi allerede godt inde i foråret. Endnu blomstrer dog ikke skovanemoner

Kalenderen skriver 10 marts – eller nærmere 11 marts, men igår var det 10 marts og den dag, jeg skriver om 😀

Marts, april og maj er – ifølge kalenderen – forårsmånederne i Danmark, så er vi allerede godt ude af vingeren. Endnu blomstrer dog ikke skovanemoner. Og jeg er vokset op med at skovanemoner markerer foråret.

Det var min bedstemor, som fulgte skovanemoner til at bestemme foråret. Eller nærmere bestemt brugte skovanemoerne til at bestemme, hvornår jorden var varm nok til at plante i

Det er et ganske fint råd at følge skovanemonerne, til at bestemme hvornår køkkenhaven kan plantes til. Skovanemoner blomstrer nemlig først, når jorden er varmet godt op. Og dermed også varm nok til at man med succes kan så frø i haven.

Nymølle ligger omkranset af bøgeskov, til alle sider, og skovanemoner gror flittigt i skyggen af bøgetræer. Det ligerne næsten en lag af sne, når alle skovens anemoner blomstrer i det tidlige forår. Det er et fantastisk syn.

Det skal dog ikke handle om anemoner – ikke helt i hvert fald. Dette bloginglæg er en lille reklame for en skøn forår tradition, som Martin og jeg har.

Nemlig DR Pigekorets forårskoncert i Holmens Kirke.

DR Pigekorets forår koncert

Martin og jeg sluttede weekenden på aller bedste måde, ved at nyde en dejligt koncert med DR Pigekoret. Temaet var forår, og naturligvis blev der sunget “den blå anemone” – en skøn forårssang.

Hele weekenden er brugt i haven. Vi har fået bygget hønsehuset færdigt. Dejligt!

Se vores flotte nye hønsehus her

Trods reklame for DR Pigekoret, så har hverken Martin eller jeg nogen tilknytning til DR Pigekoret. Vi er blot begge meget glade for at deltage i deres koncerter. Det er faktisk blevet en tradition, som nu kører på 4 år, at vi hører DR Pigekoret forårskoncert.

Det kan anbefales!

Forår koncerten er en dejligt start på foråret. DR Pigekoret synger altid smukt. Forår koncerten kan måske også hjælpe med en pause fra de sitrene fingre, som kribler efter at komme igang med at så og plante i haven.

Det er ganske lidt, som kan plantes i haven på denne årstid.

Det bliver sjovere, når vi kommer til april. Og – for at følge bedstemors råd – når anemonerne blomsterer, så køkkenhaven kan sås til, der kan lægges kartofler og plantes i haven.

Forspiring af kartofler har vi allerede gjort. Vil man have tidlige kartofler, så er forspiring nødvendigt – læs om forspiring af kartofler her

Forår koncerten sluttede med den smukke danske sang “Den Blå Anemone”. Må indrømme at jeg sendte en tanke til min bedstemor, mine forældre på Lolland og glæder mig nu endnu mere til at foråret rigtigt kommer igang – og Martin og jeg kan komme i haven, som vi elsker det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *