Tryk "Enter" for at gå til indhold

Stalden gøres ren

En bonus ved at have får – udover at få lækkert lammekød – det er fantastisk hjemmelavet gødning til bedene. Først skal der foretaget udmugning af stald.

Udmugning af stald

Fårene har gået på stalden i vinter. Nu er fårene kommet på græs – og nu er det blevt til rengøring af stalden.

Læs indlægget om, da fårene kom på græs her

Det går ganske nemt med udmugning af stald. Det er kun et hårdt arbejde, men intet svært ved det. Det er ellers blevet noget af en halmgulv, som fårene har fået opbygget. Fårene har jo løbende fået nyt halm, som har dækket for afføring.

Nogle vil måske tro, at det er et ulækkert job at muge ud i en stald. Møget lugter dog ikke. Ikke grimt i hvert fald. Der lugter mest af vådt hø. Får spiser jo kun græs og halm, så ikke rigtigt noget der skaber en ulækker lugt.

Udmugning af stald er derfor bare et spørgsmål om at smøge ærmerne op og få det gjort.

Efter udmugning skal stalden vasken grundigt. Og sidenhen skal væggene kalkes. Også er stalden klar til at fårene kan komme på stald igen til næste vinter.

Virker måske som lidt et stort arbejde med sådan en udmugning, men der går intet til spilde. Halmen og afføringen fra udmugning af stald, bliver genbrug som gødning i haven.

Kan da kun sige, at vores får bliver mere og mere anvendelige. Vi hygger os med at have dyr på gården, vi får lækkert lammekød, vi får bekæmpet bjørneklo og vi får gødning til haven.

Dertil kommer, at der virkelig ikke er noget videre arbejde ved at have får. Fårene klarer sig selv på marken – kun været i 3 måneder her i vinter, at dyrene dagligt har skullet have mad.

Så alt i alt, så er det virkelig nemt – og super hyggeligt – at holde får.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *