Tryk "Enter" for at gå til indhold

Tid til at fikse sommerfrisuren

Når det kommer til nem klip af får, så skal fårene klippes i januar og juli. Specielt, hvis fårene er på stald om vinteren.

Endnu en tur med saksen

Igår var det Martin, som havde travlt med saksen i haven – han klippede roser.

Læs om sommer beskæring af roser her

Idag er det mig, som har gang i saksen. Eller nærmere trimmeren. Jeg er igang med klip af vores får.

Gør det selv klip af får

Vi klipper selv vores får. Klipper får to gange årligt – januar og juli.

Mange klipper får i påsken, hvilket også er fint. Men er fårene på stald om vinterende skal de klippes i januar – for ikke at få det for varmt. Og for lethed, så er det rart også at klippe i juli. Plus fårene får det varmt i august, hvor danske sommer tager fat.

Med to årlige klip af får, så går arbejdet også langt nemmere. Og det er ingen sag at klippe får selv.

Nu skal det godt nok også sige at vi kun har 3 får – 2 damer og en herre – så det er lige til at overskue.

Vores får her på Nymølle er desuden enormt kælne. Selv vædderen er et rigtigt klappefår. Vi gør os faktisk slet ikke i at “vælte” fårene og klippe fårene siddende og liggende. Jeg hopper bare ind i folden og klipper fårene, som de står – bemærk især hende den sorte, hun står helt salig og nyder det.

klip får

Et godt råd herfra – lært af erfaring – lad værre at slip fårene fri, når der er klippet. Får er flokdyr og klip af får går meget – virkelig meget – lettere, hvis fårene holdes samlet.

Når vi klipper i juli, hvillet jeg får fået tjansen med i år, så samler vi flokken i en lille fold af grinder. Først får lammene ordnet klove, bliver vaccineret og sluppet fri – de finder hurtigt ro, opad grinderne.

Dernæst begynder klipningen af vores får. Jeg tager ét får adgangen. Det hele foregår stille og roligt, hvilket gør arbejdet til en sand fornøjelse – fårene virkelig slapper af, der spises græs og der er tid til lidt nus.

Til sidst ordnede jeg klove, hvorefter dyrene lukkes fri på græsset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *