Tryk "Enter" for at gå til indhold

Ved at være slut med mælkebøtterne for i år…

Farvel til det grønne græs. Farvel til den åbne himmel. Vi flytter vores kaniner indenfor om vinteren – det er også ved at være sparsomt med at finde mælkebøtter.

Skal kaniner ind om vinteren?

Det hurtige svar til spørgsmålet “skal kaniner ind om vinteren” er nej, det behøves ikke. Kaniner har en god pels og kaniner er vant til at være ude.

Når det er sagt, så er det enormt vigtigt at kaniner aldrig får træk.

Trods ekstra vind og kulde her om vinteren, så kan træk løses ved at sikre afskærmning for kaninburet. Bedste er det at sikre at kaninen har et hus eller lignende, hvor kaninen kan søge ly. Desuden bør kaniner udenfor have ekstra halm – naturligvis altid tørt halm – hvor kaninen kan lave en hule.

Det er selvfølgelig også vigtigt at beskytte kaninen mod regn, men sådan er det nu hele året rundt. Kaniner bryder sig ikke om regnvejr. I naturen vil en kanin altid søge i læ for regn, så det skal også altid være muligt i et kaninbur. De fleste kaninbure er dog med overdække, så det problem er næsten altid løst.

Trods kaniner sagtens kan være ude hele året, med de rette foranstaltninger, så er det dog dejligt at få kaninerne indenfor om vinteren. Måske mest af alt for vores egen skyld, men også for at sikre kaninerne kommer tør og varm igennem vinteren.

Apropos for vores egen skyld. Det er altså bare meget hyggeligere at besøge kaninerne, hvis man kan gøre det i tørvejr. Og for at sikre tamme kaniner, så er det vigtigt med massevis af besøg.

Vi vælger derfor at tage vores kaniner ind om vinteren.

Vinterbur til kaniner – Mickey & Minnie

kaniner om vinteren kanin kaninbur løbegård

Vi har rigeligt plads til at have vores kaniner inde om vinteren, så det gør vi. I en gammel hesteboks er bygget en løbegård til vores kaniner.

En løbegård til hver kanin, da tiden også er ved at være, at kaninerne er kønsmodne. Og for at skåne vores hunkanin, så deler vi kaninerne nu. Hun er trods alt kun 5 måneder, så liget tidligt nok at blive mor. Det venter vi med til foråret.

Trods kaninerne er indendøre, så får de også en kasse fyldt med halm, til at bygge en rede – se bagerst i fotoet. Kassen med halm forest i fotoet er kaninernes toilet.

Stille man en kasse med sider – gerne 10 cm høje – og fylder den med halm, savsmuld el., så vil kaninerne vælge at bruge denne, som toilet. Dejligt praktisk for lettere rengøring.

Nu har vi rigeligt plads til at have vores kaniner inde om vinteren, men en carport, en husmur med overdække eller lignende, ville være ligeså fint til at skabe læ for vind og regn – og sikre at man kan besøge kaninerne i tørvejr.

Og det gør det altså bare SÅ meget hyggeligere at besøge kaninerne, når man kan besøge kaninerne i tørvejr. Det letter desuden gevaldigt på den daglige pasning, at have kaninerne inde – vi behøver ikke samme fokus på skift af halm, da det bare ikke bliver vådt og fugtigt.

kaniner om vinteren kanin kaninbur løbegård

Her skal kaninerne nok kunne hygge sig godt, indtil foråret. Tænker vi sætter kaninerne samme til marts, så Minnie – vores hunkanin – kan blive drægtig. Hele pointen med at vi har kaniner er at få unger, som vi kan slagte. Både Martin og jeg er nemlig rigtig glade for at spise kanin, skøn spise!

Læs om kaniner til slagtning her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *