Tryk "Enter" for at gå til indhold

Årets honninghøst

Så er tiden kommet, hvor der skal høstes honning! Krydser fingre for en GOD honning produktion 🙂

Årets honning produktion

Det har virkelig været varmt den sidste måned! Græsset er helt udtørret. Blomsterne er afblomstret – vores nyplantede hæk er ved at dø.

=> Læs vores indlæg om plantning af hæk her

Nu er tiden til at starte vores honning produktion. Faktisk er det en måned tidligere end et normalt år, men grundet den meget sol og varme, så er der pludselig ikke flere blomster for bierne at hente mad – så vi skal til at planlægge indvintring for bierne. Og det starter med at høste honning.

De sidste dage har vi fået hentet honningerammerne hos bierne – det er blevet til 48 rammer fyldt med honning, så det tegner til en vældig god honning produktion i år.

Nu skal honningen af rammerne. Det gør vi ved at slynge rammerne i en honningslynge, som presser honningen ud af rammerne. Fra honningslyngen siver honningen ned i en spand, hvorfra vi kan hælde honningen på glas og flasker.

honningslynge honning produktion
honning produktion rammer slynge

Ny honning er helt flydende. Flydende honning smager virkelig lækkert – især skønt ovenpå havregryn eller til dressinger. Det er dog lettere med fast honning, hvis det skal smøres på brød. Desuden holder fast honning bedre.

For at lave fast honning skal honningen røres nogle minutter dagligt i 5-10 dage… så den proces starter vi op nu.

Idag fejrer vi blot, at vi har høstet næsten 70 kilo honning. Utroligt, at bierne på lidt over en måned har samlet så meget honning.

Vi høstede jo årets første honning tidligere på året – hvor vi også satte honning rammer på. Så ja! De 70 kilo honning er mere eller mindre samlet på 1,5 måned. Vildt!

Læs om årets først honning produktion her

Vinterklargøring af bier

bistade honning produktion vinterklar

Efter at vi har høstet året honning produktion, så skal bierne gøres klar til vinter – trods der forhåbentlig er længe til det bliver koldt. Vinterklargøring af bier handler dog om at rengøre bistadet, fjerne honningtavler og få bifamilien ned på færre rammer. Desuden skal der bekæmpes insekter og utøj i bistadet, som ellers kan dræbe bierne igennem vinteren.

Bierne er aldrig helt tilfreds, når man roder en masse i deres hjem – og derfor flytter mange af bierne udenfor bistadet, hvilket kan se RET voldsomt ud.

Det er dog helt normalt. Nu får bierne lige 14 dage i ro, derefter kigger vi til bierne igen og sikrer alt er som det skal være – også fodrer vi bierne, så de kan klare vinteren. Vi har jo netop taget bierne vintermad, i form af deres honning produktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *