Tryk "Enter" for at gå til indhold

Lidt sol ville være dejligt…

Juli måned har ikke ligefrem budt på det bedste sommervejr. Høst af hvidløg skal dog gøres nu – trods vi mangler solskin til at tørre hvidløg, så de kan gemmes til vinter.

Høst af hvidløg

Hvidløgene blev sat, sidste år i august – læs om dyrkning af hvidløg her.

Nu er det tids til høst af hvidløg. Stænglerne er væltet, hvilket er et godt tegn på at løgene er klar til høst.

Opgravning af et enklet hvidløg er en anden måde at være sikker på at ens hvidløg er klar til høst. Her i juli kan det varierer med 1-2 uger, om det er høsttid af hvidløg.

Vi graver hvidløgene op med en gravefork – det er lettest og minimerer skader på løgene, hvilket er VIGTIGT!

Efter høst fjernes det yderste lag – skind om man vil – på hvidløgene. Derved fjernes jordbakterier, såvel skidt og snavs. Dette sikrer at løgene ikke rådner i løbet af vinteren. Alternativt kan løgene vaskes rene. Vi fjerner dog det yderste lag skind. Det har vi størst succes med. Når vel at mærke løgene efterfølgende får lov at tørre grundigt igennem.

Normalt ville vi – efter opgravning af hvidløg – lægge løgene til tørre i solen. Julivejret er dog ikke helt med os i år, så vi tørrer i værkstedet. Løgene er spredt ud over gulvet og der er sikret god ventilation.

Tørring af hvidløg tager tid. Lad endelig værre at forjag tørring af hvidløg. Det er tørringen, som sikrer holdbarheden – og det er bare super ærgerligt at nå til december og løgene begynder at rådne.

Vigtigst ved tørring af hvidløg er IKKE at fjerne stænglen. Det er ligesom tulipaner, stænglen skal visne ned – førned den fjernes. Dermed føres energien ned i løget, som sikrer sunde løg hele vinteren. Kan også helt undlade at klippe toppen af hvidløgene – vi gør det dog, når løgte er tørret ordentligt.

hvidløg høst
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *