Tryk "Enter" for at gå til indhold

Hjemmelavede planteskilte til køkkenhaven

Det er den tid på året, hvor køkkenhaven snart skal plantes til. Til at kende det såede, så er planteskilte nødvendige – vi laver vores egne planteskilte…

Holdbare planteskilte

Sår og planter du meget i køkkenhaven, så skal der bruges mange planteskilte. De planteskilte du kan købe holder oftest ikke ret længe – enten knækker de, eller rådner væk.

De er vi efterhånden godt træt af. Det bliver hurtigt til mange planteskilte, som skal skiftes ud, hver år. Det er desuden noget værre spild, at skulle kassere planteskilte – oftest i plastik – hvert år.

Derfor laver vi vores egne planteskilte.

Har du kigget med på bloggen tidligere, så har vi allerede vist de fine skilte. Vi bruger nemlig vores hjemmelavede skilte i køkkenhaven, såvel som til mærkning af blomster – f.eks. georginer.

Georgin bed planteskilt

Ovenstående foto viser et af havens mange bede med georginer. Der er sat planteskilte ved hver sort, for at kunne sortere georginerne i sort – og farve – når vi graver georginerne op til efteråret.

Læs om plantning af georginer her

Hjemmelavede planteskilt

Vi laver vores skilte af træstokke, som vi sager til i passende længde.

Ethvert byggemarked har sådan stokke – både i trykimprægneret træ og rent træ.

Vi har valgt trykimprægneret træ til vores skilte til vores geroginer. Vores georginer lægges nemlig til vinteropbevaring med skiltene, hvormed skiltene konstant udsættes for fugt. Til køkkenhaven bruger vi blot rent træ – vi vil helst minimer vores brug af trykimprægneret træ.

Vi genbruger de samme skilte igen og igen. Mange gange planter og sår vi de samme ting. Til disse planteskilte skriver vi navnet på træstokken med en brænder – de fleste kender disse brænder fra barndommen og sløjdundervisningen.

planteskilt køkkenhave planteskilte

En sådan brænder til træ kan købes for få hundredekroner – og man finder hurtigt mange gode ting at bruge den til. Navnet forsvunder aldrig, når det brændes ind i træet. Det er desuden ganske pænt, hvis du spørger os.

planteskilte navneskilte georginer

De grøntsager og planter, som vi skifter ud årligt – eller når vi prøver nyt til haven, som vi ikke ved om skal gentages – så skriver vi blot med blyant på træstokkene. Det holder fint for én sæson.

Vælger vi at plante en grøntsag eller plante igen, så kan vi hurtigt brændenavnet fast –

Ved at lave vores egne skilte til havens grøntsager og planter, så kan vi genbruge de samme skilte år efter år. Og slipper for at skulle købe nye skilte, hvert eneste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *