Tryk "Enter" for at gå til indhold

Årets tulipanfestival… hurtigt overstået

Sol er skønt, men den megen sol de sidste uger – og mangel på regn – har gjort, at havens tulipaner hurtigt er afblomstret. Sikke et syn, det har været…

Tulipaner i massevis…

Røde, gule, orange, pink og lilla tulipaner. Vi elsker dem alle! Og de sidste par uger har haven været prydet med massevis af tulipan blomster – i alle mulige farver, størrelser og faconer.

Nu er tulipan sæsonen ved at være slut. Desværre!

Det har været en kort tulipansæson i år, hvilket skyldes det meget varme vejr. Havens tulipaner er ganske enkelt afblomstret for hurtigt. Vi har dog nydt hvert et minut. Sikke et blomster flor af tulipaner.

Tulipanerne i krukker foran huset har især stået fantastisk flot. Der er plantet 80 løg i hver krukke – 6 store krukker er plantet til. Det har været vildt flot. Forskellige nuancer af pink og lilla har på skift blomstret og pyntet i krukkerne. Så flot!

Krukkerne skulle gerne have blomstret til midten af maj, men nu er det slut. Og der kommer lige til at gå lidt, før vores valmuer er klar til at overtage pladsen.

Læs om vores krukkehave her

Vi vil klart gentage succesen med tulipaner i krukker, igen næste år. Det er bare en skøn måde at dyrke tulipaner. Nu har vi klikket hovederne af tulipanerne, så tulipanløgene kan bruge energi på at vokse sig store. Bladene får lov at visne ned i krukker, før løgene tages op og tørres – derved sikrer vi, at tulipanerne vil blomstret godt igen næste år.

Tulipaner afblomstrede

Intet går til spilde…

De afklippede tulipan hoveder kan smides på komposten. Det gør vi dog ikke på Nymølle – vores får er nemlig vilde med tulipaner. Så denne spandfuld afklippede tulipan hoveder går vores får, som netop er blevet mor til en lille skønhed af et lam.

Er hun ikke sød?

påskelam får lam

Påskedag kom hun til verden. Et virkelig påskelam. Sort og hvid, præcis som sin mor. Både mor og datter har det godt – og stortrives.

Årets første lam. Håber at få to lam mere, men det lader vente på sig i år. Fårenes cyklus er helt rundforvirret, i år – hvilket eftersigende skulle skyldes den ekstremt varme sommer og meget milde vinter. Nu må vi se, om der kommer flere lam. Vores andet får virker temmelig drægtig – så, mon ikke, at der kommer 2 lam fra hende inden længe.

Tulipaner i buketter

Samtidigt med at vi har nydt massevis af blomstrende tulipanløg i havens bede – og krukker – så har vi også hentet rigtigt mange tulipaner til buketter.

tulipaner til buket

Det er virkelig blevet til mange flotte buketter med tulipaner i år. Når vinden – eller oftest Toby – har knækket en tulipan, så er det oplagt at tage den ind og sætte i en vase med vand.

En enkelt tulipan – eller to – i en lille vase er rigeligt til at pynte på spisebordet.

Et stort bundt friskklippede tulipaner er dog helt fantastisk. Og der kan laves mange buketter her i foråret, hvor tulipaner blandes med lidt forsythiagrene eller grene fra et blomstrende frugttræ i haven.

Det er dog næsten synd at tage tulipaner fra havens bede. Derfor har vi også lagt flere tulipanløg – de som er kommet i overskud eller små tulipanløg – i køkkenhaven. Især i rækkerne imellem jordbærplanterne er det perfekt at lægge tulipanløg, som man foråret igennem kan gå og klippe af til buketter – uden at føle, at man ødelægger et flot bed i haven.

Er man vild med tulipaner, som vi er, så kan vi klart anbefale at lægge nogle tulipanløg i køkkenhaven – eller et sted i haven – som reserveres til buketter.

Skønt at kunne hente en stor buket tulipaner i haven, til at punte indendørs 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *