Tryk "Enter" for at gå til indhold

Højsommer – og snart er det jul.

Kalenderen skriver juli måned. Der er 6 måneder til december og jul – og det er NU, at indsatsen for at få ens amaryllis i blomst igen til jul, skal sættes ind.

Få amaryllis i blomst igen til jul

Jeg ved det! Det er højsommer. Og det virker helt tosset allerede at tale om december forberedelse og klargøring til jul. Ikke desto mindre, så er det netop nu, at den virkelig indsats for at få ens amaryllis til at blomstre igen til jul, skal ske.

Mange vælger at kasserede deres Amaryllis løg efter afblomstring. Det gør jeg ikke. Og det er da også noget værre pjat, med tanke på klima og sådan. Specielt fordi det er ganske nemt at få amaryllis til at blomstre igen og igen, år efter år.

En ting er at få amaryllis til at blomstre igen. Det sker helt automatisk engang i april eller maj måned, hvis man ikke gør andet end at passe og pleje ens amaryllis med vand, gødning og rigeligt sollys.

få amaryllis i blomst igen jul kan blomstre ridderstjerne pasning

Amaryllis er desuden en virkelig flot grøn plante til vindueskarmen. Ovenstående foto viser en urtepotteskjuler med to amaryllis løg. Løgene er begge 5 år gamle. Og har været fast del af vores juledekoration – med flotte røde blomster – i mange år. Nå ja! Og siden januar en flot grøn plante i gæsteværelset.

En ting er dog at få amaryllis til at blomstre igen. Noget andet er det at få amaryllis i blomst igen til jul.

Amaryllis er ikke en juleblomst. Amaryllis blomstrer normalt i april-maj måned. Det er en afrikansk blomst – og har intet med hverken jul, december, julemand eller juletradion at gøre, hvorfra løget stammer. Men det har det her i Danmark.

Det er egentligt det samme med hyacinter. Hyacinter skal drives i blomst til jul, for at blomstre i december. Samme med Amaryllis, trods processen er lidt anderledes.

Drivning af amaryllis i blomst igen til jul, sker i juli. Og kræver ikke de store faciliteter. Blot et mørkt lokale, som meget gerne må være lidt til den kølige side. Ikke koldt, men bare køligt. Sådan 5-18 grader er ideelt. Det kan de fleste nok finde et sted.

få amaryllis i blomst igen jul kan blomstre ridderstjerne pasning

Saml alle ens amaryllis planter. Og stil mørkt. Virker måske lidt tosset, da planten netop nu står flot go grøn. Det er dog en del af at drive amaryllis til at blomstre igen til jul.

I løbet af juli visner planten HELT ned. I august graves løget op, hænges til tørre – og løbet af oktober, så pottes løget op igen. Amaryllis vandes og stilles lunt. Nemt ik?

Læs om pasning af amaryllis løg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *