Tryk "Enter" for at gå til indhold

Smid ikke amaryllis løg ud

Det er ganske nemt at få amaryllis til at blomstre igen – næste år til jul. Lad derfor værre at smid amaryllis løg ud efter blomstring, men sæt fokus på pasning af amaryllis løg.

Amaryllis pasning

I forlængelse af min blogindlæg om vækstlys til planter – hvor jeg viste hvordan jeg her i januar bruger vækstlys til mine Amaryllis – tænkte jeg at ville kommentere på amaryllis løg pasning, efter blomstring.

Det er helt tosset at smide de kæmpe løg ud efter blomstring.

Det er ganske nemt at få amaryllis til at blomstre igen næste år til jul. Og trods jeg bruger det i år – da jeg har det – så er det bestemt ikke nødvendigt med vækstlys.

Man kan blot placere løgene i et østvendt eller sydvendt vindue. Tidligere har jeg blot brugt et østvendt vindue, hvilket har fungerer super fint. Mine amaryllis løg er efterhånden ved at have en del år på bagen.

Nyeste løg til samlingen er La Paz, fra ovenstående foto. Det var egentligt meningen at jeg skulle have løgene i blomst til nytår. Syntes blomsten er sådan lidt nytårsagtig. Jeg har dog fået løgene i jorden for sent – eller haft løgene stået for koldt. De er derfor først i blomst nu, her i januar. Det er også fint nok. Jeg nyder dem vinduet.

De kraftigt røde – klassiske – Amaryllis løg blomstrede perfekt i december og til jul. Præcis som jeg plejer at få dem til. Nu er løgene afblomstret, blomster stilken klikket væk og løgene skal blot stå lyst – så de sætter blade.

Dertil bruger jeg vækstlys, nu da jeg har dem.

vækstlys til planter lys forspiring dyrkning bedste billig hvidt lys

Det trives mine amaryllis vældig godt med. Allerede nogle fine kraftige og mørkegrønne blade på planterne. Og mange nye blade på vej. Det plejer jeg normalt først at få i løbet af slutningen af februar. Normalt står løgene og er temmelig triste her i januar.

Når vi kommer til slut februar, så potter jeg løgene op i ny jord – og en større potte med gødning. Der får løgene lov til at passe sig i vindueskarmen indtil sommer, hvor løgene stilles mørk.

Læs om at få amaryllis til at blomstre til jul

Pasning af amaryllis løg fra nu og indtil løgene igen skal bruges – blomstre igen – er ganske nemt. Og fra nu og indtil sommer, så har man en flot grøn plante. Okay, måske først fra om en måned. Men fra februar og indtil juni, har man en flot grøn plante til vindueskarmen.

grønne planter
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *