Tryk "Enter" for at gå til indhold

Halloween & Allehelgensaften

Det er Allehelgensaften – eller Halloween, om man vil – og haven er pyntet med græskar med lys… Slikskålen er fyldt og vi er klar til besøg fra spøgelser, vampyrer og andre uhyggelige væsner…

Græskar med lys

Må vist hellere hurtigt gå til bekendelse og indrømme at vi ikke har nogle græskar med lys – i hvert fald ikke ægte græskar.

Vi har valgt den nemme løsning og købt et græskar i plastik, som vi har sat et lys indeni.

Til vores forsvar, for brug af plastik, så har vi valgt et græskar i plastik af god kvalitet – og regner med at kunne genbruge dette i flere år fremover.

Det er nu ellers hyggeligt at skære græskar. Ulempen er blot at de kun holder nogle få dage. Og det selvom man vælger at sætte et batterilys indeni, fremfor et rigtigt lys. Bruger man rigtige lys i et græskar, så holder det max til 2 aftener.

Når det så er sagt, så er vi bestemt fortaler for ægte græskar med lys – eller uden lys – til pynt i haven og som dekoration til Halloween.

Mon ikke at der på sigt også bliver plads i køkkenhaven til at dyrke græskar, som vi kan skære sjove græskar hoveder af – eller ganske enkelt blot bruge, som uskårne græskar til pynt i haven.

Rigtige græskar eller græskar i plastik, så er græskar med lys bare en fantastisk hyggelig tradition. Og kun super hyggeligt med lidt lys i haven på denne mørke tid – på samme måde, som julelys er hyggelige i december.

trick treat halloween græskar med lys

Trick Or Treat

En af de helt store glæder ved at være flyttet fra København, det er naboskabet. Fra at bo i en lejlighed, hvor man lige kunne hilse på sine naboer, så bor vi nu i en lille by, hvor vi kender vores naboer – og deres børn. Så det er da kun en fantastisk skøn glæde, at få besøg af søde (trods uhyggelige) spørgelser, vampyrer og andre Halloween væsner, som tigger slik ved døren.

I år var vi forberedt! Der var købt store mængder slik ind, så vi ikke skulle skugge nogen.

Helt anderledes var det sidste år, hvor vi til Halloween intet slik havde i huset. Og faktisk var på vej ud af døren, da en stor flok børn bankede på.

Det sker ikke igen, at vi kan tilbyde rosiner til udklædte halloween børn!

Læs nærmere om traditioner her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *