Tryk "Enter" for at gå til indhold

Brug de mange nedfaldsæbler

Æbletræer smider temmelig mange æbler, når det blæser. Ingen grund til at smide de mange nedfaldsæbler ud – man kan bruge de mange umodne nedfaldsæbler til lækkerier.

Hjemmelavet æblegele

Søndag var jeg i haven og samle æbler op, som var faldet af vores æbletræer. Det blev til en god kurvfuld med grønne umodne nedfaldsæbler – og en spandfuld af æbler, som var mugne eller havde skader.

De grimme æbler og æblerne med skader fik fårene. Vores får elsker æbler…også selvom det er umodne æbler.

De pæne æbler skulle dog ikke bare smides ud. De skulle bruges til at lave æblegele.

Æblegele er noget af det lækreste. Det er desuden super nemt at lave. Nå ja! Og æblegele skal netop laves af umodne æbler, hvorfor umodne nedfaldsæbler er helt perfekt.

æblegele hjemmelavet opskrift

Jeg endte med 2 kilo umodne æbler, som blev kogt med 8 dl vand i 30 minutter. Derefter siet. Væden tilbage i gryden og tilsæt 600 gr sukker. Kog op et par minutter, skum og hæld på rengjorte glas.

Lad stå natten over med et klæde over. Luk endelig ikke, da fugt skal kunne fordampe imens geleen sætter sig.

Nemmere bliver det ikke. Og æblegele er noget af det lækreste til kiks, ost eller sådan. Absolutte favorit gele her på matriklen. Smager så intenst og lækkerts. Utrolig smag, trods brug af umodne æbler.

Få opskrift på æblegele

Brug af umodne nedfaldsæbler efter storm

nedfaldsæbler brug umodne æbler kan man bruge

Æblegele fik jeg lavet søndag. 2 kilo umodne nedfalsæbler blev til 7 glas gele. Rigeligt til os, henover vinteren.

Mandag fulgte så den voldsomme storm, som har hærget hele landet. ØV! Nu står jeg med 1 trillebørfuld af umodne nedfaldsæbler.

Æblegele skal jeg ikke bruge mere af, så fårene får glæde af de mange nedfaldsæbler i denne omgang. Luksus for dem. Nu er det ene umodne æbler – og temmelig mange – men de kunne også være revet og forvandlet til juice. Ikke meget juice da det er umodne æbler, men kunne give en god syre til æblejuice. Det dropper jeg dog i denne omgang. Normalt gemmer vi nedfaldsæbler til juice. Disse er dog langs fra modne, så det bliver til for lidt juice – til at rengøring og arbejdet er det værd.

Nå ja! Også var opsamling af de mange nedblæste æbler kun første etape af oprydning efter stormvejret. Intet er heldigvis ødelagt, men majsplanter og tomatplanter på friland er hårdt ramt. Dertil kommer at nærmest samtlige af vores mange solsikke har lagt sig ned, ligesom mange stauder har fået noget af en rusketur – og er knækket. Det er bare ærgerligt. Løser sig til næste år, men træls afslutning på sæsonen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *