Tryk "Enter" for at gå til indhold

Klipning af nyanlagt græsplæne

Første klipning af græsset er måske så meget sagt. Første klining af nysået græs er mest klipning af ukrudt, så græsset kan få plads til at gro.

Klipning af nysået græs

Det har været et projekt undervejs længe, at vi skulle få sået græs i vores frugthave.

Læs om vores anlæg af græsplæne her

Nu er græsset spiret og vi skal nu foretage første klipning af græsset.

Har man ikke tidligere anlagt en græsplæne, så vil man temmelig sikkert gå i panik på nuværende tidspunkt. Første klipning af nysået græs handler nemlig ikke ret meget om at klippe en flot grøn græsplæne. Faktisk handler første klipning af nysået græs om at klippe alt det ukrudt, som er skudt op, således at græsset videre kan få lys og plads til at vokse.

De første mange klipninger af en nyanlagt græsplæne vil faktisk mest af alt handle om at klippe ukrudt. Det tager nemlig tid for græsset at vokse og blive til dette hersens grønne tæppe, som vi forbinder med en sund græsplæne.

Men i løbet af en sæson – altså en sommer – så vil græsset gro kraftigt til. Og i efteråret kan man efterså græsset med lidt ekstra frø. Og året efter vil man have en pæn og tæt græsplæne.

Kan lige tilføje, at halmen omkring frugtræerne er lagt for at holde på vandet – det er jo nemlig helt CRAZY, som vi har fået en tør sommer i år. Her på gården Nymølle har vi ikke fået vand i flere uger, så vi vander og vander – og krydser fingre for, at vores hæk og nyplantede frugthave ikke går ud.

Endnu en fordel ved at lægge halm og nyplantede frugttræer er at hamlen kvæler ukrudtet inde omkring stammen på de nyplantede frugttræer.

Lyst til at læse om vores etablering af vores frugthave? Tjek vores blogindlæg om planting af frugtræer her:

Planting af frugttræer i haven til en stor frugthave

græsklipning plæneklipper græs Klipning af nysået græs
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *