Det var 2017. Traditionen tror, så spiser vi torsk nytårsaften. Har nemlig en super lækker opskrift på nytårstorsk. Nytårstorsk Det er lidt en tradition at vi spiser torsk nytårsaften i min…
Kategori: Tradition & Historie
Nymølle er opført i år 1900. Oprindeligt opført, som et bageri med egen produktion af korn. Idag er Nymølle et lille nedlags landbrug, hvor vi udlever vores bonderøvsdrømme og havedrømme. Vi forsøger at følge de gamle traditioner og holder gamle nordiske dyr på gården. Naturligvis alt taget i betragtning af, at vi lever i det 21. århundrede og foretrækker et toilet fremfor et lokum.
Der er rigtigt mange traditioner og historie forbundet med at bo på en gammel gård, og vi er begge meget historie interesserede – og vi synes det er vildt spændende at forsøge at genindføre nogle af de gammeldags teknikker igen på gården.
Netop for at værne om det traditionelle, så er dyrene på Nymølle udvalgt blandt de gamle nordiske dyr. Altså dyr, som er sunde og klarer en del – måske de ikke leverer så meget kød eller producerer så meget, som dyr i det konventionelle landbrug. Det er så bare helt ok. Vi skal ikke igang med nogen produktion på Nymølle. Det er ren hobby – netop derfor er det også ekstra sjovt at sætte fokus på de gamle traditioner og de gamle arbejdsmetoder.
Vores stativer til vores hindbær buske er f.eks. skabt fra en gammel landbrugshåndbog fra midten af 18-tallet.
Så blev det 3. december og dermed første søndag i advent. Vores adventskalender er blevet lavet og tændt – Nu står den på søndags-julehygge.
Adventskalender med lillabånd
Så er det ligestraks december. Julepynten er kommet op. Nu skal der laves juledekoration til kalenderlyset, til første december, i morgen.
Glædelig allehelgensaften. Eller Halloween, hvis vi holder os til det amerikanske. Med alt den halloween pynt og fokus på halloween, så er allehelgensaften nærmest glemt.