Tryk "Enter" for at gå til indhold

December, Jul og Julehygge.

Så er det ligestraks december. Julepynten er kommet op. Nu skal der laves juledekoration til kalenderlyset, til første december, i morgen.

Julepynt skal der til

Vinduerne på Nymølle er fint pyntet med stjerner og lys. Krybbespillet er også kommet frem fra julekassen. Sådan skal det være! Måske vi er igang med renovering, men julen skal fejres.

julepynt stjerner vindue

Og i år vil jeg lave en hjemmelavet juledekoration.

Normal plejer kalenderlyset blot at stå i en lysholder. Men til en gammelgård, som Nymølle, må vi hellere lave en rigtig juledekoration til kalenderlyset.

Vi har også masser af gran, kogler og kristjørn i haven, til en flot hjemmelavet juledekoration.

Min mor har altid været meget god til at lave nogle flotte juledekoraktioner, så jeg har nu også temmelig godt styr på hvordan det gøres – trods denne juledekoration bliver den først hjemmelavede juledekoration siden jeg gik i fritidshjem.

Og! jeg regner bestemt med et smukkere resultat end den klat ler med et lys i, som jeg fik lavet i fritidshjemmet, som barn.

Hjemmelavet juledekoration

Det hele startede i går, hvor jeg var en tur i haven og klippe gran. Koglerne har jeg samlet og gemt fra tidligere på året. Natten over har mit afklippede gran ligget i garagen og tørret.

gran tjørn kristjørn lys ler dekoration juledekoration kalenderlys dekotation ler

Og første step idag, til min hjemmelavet juledekoration, det er at klippe grannet i nogle passende størrelser. Og fjerne de nederste nåle, så jeg let kan proppe gran i leret.

Min juledekoration bygger jeg op i et glasfad, hvor jeg har placeret en klat ler i mindet.

For let at kunne smide juledekorationen ud, når den er færdig, så har jeg lagt lidt husholdningsfilm under leret.

I midten af leret placeres lyset. Jeg efterlader celofanen på lyset, for at undgå det hvide lys bliver beskidt – celofanen fjernes selvfølgelig, når dekoraktionen er færdig.

Nu er det bare at bygge dekorationen op. Skiftevis med forskellige typer af gran, kristjørn og kogler. Kogler sætter jeg fast med lidt ståltråd, som jeg vikler om koglen og laver et spyd ned i leret med.

Voila! Og dermed et styk hjemmelavet juledekoration.

juledekoration kalenderlys

Den kan jeg vist godt være, tilfreds med.

Aftenen afsluttes med æbleskiver, gløgg – også tager vi forskud på 1. december og tænder kalenderlyset.

Det bliver en god december i år!

julehygge gløgg æbleskiver kalenderlys

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *