Tryk "Enter" for at gå til indhold

Flest tænker blomster – Vi tænker ukrudtsbekæmpelse

Okay! Vi har tulipaner fordi de er smukke, men vi bruger også tulipaner til ukrudtsbekæmpelse uden kemi. Det fungerer bare!

Tulipaner i haven

Jeg elsker tulipaner. Tulipaner er en af mine absolut yndlingsblomster. Mange vil nok mene at jeg er tosset med tulipaner – nærmest besat.

Jeg har virkelig mange tulipaner i haven. Dertil ENORMT mange krukker med tulipaner. Og jeg bruger temmelig meget tid på mit arbejde i haven med tulipaner – herunder formering af mine tulipanløg.

De færreste vil dog tænke at tulipaner kan bruges til ukrudtsbekæmpelse uden kemi. Det fungerer dog! Virkelig godt!

Samtidigt med at jeg viser et foto fra vores spisestue, som jeg tog forrige uge, vil jeg derfor fortælle lidt om vores kemifri bekæmpelse af ukrudt i dette nyhedsbrev.

Ser det ikke bare godt ud?

ukrudtsbekæmpelse uden kemi tulipan tulipanløg jorddække

Det er da virkelig en skøn udsigt fra ens spiseplads. Allerede nu, hvor det hele står grønt ser det flot ud. Det synes jeg i hvert fald. Det råber bare forår, i mine ører. Om lidt står bedene dækkes af tulipaner i alverdens pink nuancer. Det er så flot.

Ukrudtsbekæmpelse uden kemi

Det er måske lidt mærkeligt at tale om tulipaner, som ukrudtsbekæmpelse uden kemi. Den er dog god nok. Det virker for os.

Og det er faktisk ganske simpelt. Det er specielt i foråret, at ukrudt spirer frem – og det spirer frem førend stauder dækker jorden.

Når først blomster dækker jorden, så er problemet med ukrudt nærmet ikke der. I det tidlige forår er der dog ikke rigtigt noget til at dække jorder, hvormed tulipanaer kommer ind i billedet. Vi fylder ganske eneklt havens bede med forårsløg, som helt fra tidlig forår dækker jorden af. Dermed kan ukrudt ikke spire frem – eller ukrudsfrø lande på jorden.

Når vi kommer ind i maj, så tager stauder og andre blomster over – og sørger for at dække jorden. Faktisk sørger blomster for at jorden er dækket helt indtil engang i december, når frosten kommer og planterne visner ned. Det betyder at vi faktisk kun har januar og februar uden noget, som dækker jorden.

I løbet af januar oplever vi hvert år at ukrudt spirer frem. Det er dog aldrig mere, end at vi kan tage det ved at luge vores bede. Med andre rod, så luger vi kun i starten af februar, samtidigt med at vi klipper stauder ned. Derefter kommet en omgang jordforbedring – jorddække om man vil – på alle bede, som hindre ukrudt i at spire frem, førend forårsløg spirer frem og dækker jorden.

Smart ik?

Alle havens bede passes på denne måde, hvilket både gør at vi undgår at luge – udover i februar. Vi bruger heller aldrig gift i haven. Vores have er giftfri.

Læs om giftfri bekæmpelse af bjørneklo her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *