Tryk "Enter" for at gå til indhold

Såning og udplantning af mamelukærme

Fra maj måned er det tid til såning af mamelukærme på friland – samtidigt plantning af mamelukærme, som er forspiret (Gevinsten ved forspiring er tidligere blomstring)

Forspiring og plantning af mamelukærme

Jeg starter op med såning af mamelukærme i marts. Prikler om i april og når vi kommer til midt maj, så er det tid til planting af mamelukærme i haven.

Det er dog ikke nødvendigt med forspiring af mamelukærme. Det er en etårig sommerblomst, som fint kan sås på friland i maj. Det har jeg også gjort – såede mamelukærme på friland i starten af maj.

Jeg har dog også forspiret mamelukærme.

Gevinsten ved forspiring af mamelukærme er tidligere blomstring. Og gevinsten ved samtidigt at så – og så igen senere i maj – er at jeg sikre en langt længere blomstring.

Se lige ovenstående fotos. Super fine planter til udplantning. I løbet af en lille månedstid så vil planterne virkelig tage fat og begynde blomstring – hvor de såede på friland først vil blomstre fra august.

Plantning af sommerblomster

Generelt er maj måned det helt rigtige tidspunkt til udplantning af langt de fleste sommerblomster. Vejret er nemlig pludselig så varmt, at planterne nok skal klare det. Samme med såning af sommerblomster på friland.

Inden længe planter jeg også cosmos ud i haven. Læs om at klippe cosmos her

Plantning af mamelukærme gør jeg på stendiget langs hækken – som hvert eneste år.

I februar stod her vintergækker. Efterfulgt af hvide tulipaner, som er ved at blomstre af. Og nu står de sorte tulipaner. Efterfølges af prydløg, som efterfølges af mamelukærme.

sorte tulipaner stendige stensætning bøgehæk

På denne måde sikrer jeg, at der hele foråret, sommeren og langt ud på efteråret er blomst langt hækken.

Mamelukærmer blomster helt indtil frosten rigtigt sætter ind – engang i november måned, hvis ikke først december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *