Tryk "Enter" for at gå til indhold

Sol, shorts og havetid

Sikke en weekend! Fantastisk solskin både lørdag og søndag. Skønt vejr til at være i haven – ikke tit at plantetid for buske er shortsvejr.

Weekend i haven

Med fare for at lyde pessimistisk, så er forrige weekend nok årets sidste sommerweekend. Virkelig været et fantastisk skønt solskinsvejr – hele weekenden. Rigtig skønt havevejr. Og weekenden er da også netop blevet brugt i haven – iførst shorts.

Martin og jeg har nået en masse ting i haven. Mest af alt været en masse småprojekter, som er blevet færdiggjort – nu vejret tillod det. Og desuden har vi været igennem havens bede og luge for ukrudt, så haven bare står rigtig flot.

Søndag startede vi med en tur i plantecenter. Der skulle handles nogle buske til haven. September er den perfekte plantetid for buske – jorden er varmt og der kommer godt med regn, så rødderne hurtigt kan få fat.

Mere præcist skulle vi have tre buske. En magnolia, uægte jasmin og klokkebusk. Tre rigtig gode buske at plante sammen. Magnolie blomstrer i maj, Uægte jasmin i juni og juli og klokkebusk i september og oktober. Dermed sikres en lang blomstring, hvilket er godt for bier og insektliv i haven. Og skønt for øjet.

Plantetid buske

Idag plantes flest buske, som pottede planter. Og dermed kan der egentligt plantes hele året. Der er altså ikke nogen mere rigtig plantetid for buske end ej.

Når bare jorden er frostfri, så der kan graves, så kan der plantes.

Vi plantede 3 sommerfuglebuske i januar. De har vokset rigtig godt til, og har det fantastisk – trods det noget specielle plantetidspunkt. Læs om plantning af sommerfuglebuske her

September og oktober er dog de “sikre” måneder at plante buske. Her i efteråret er jorden varmet godt igennem, og der kommer massevis af regn – og det sikrerer en hurtiger tilvækst, hvilket jo nærmest altid er ønsket.

Vi fik plantet de to af buskene. Den tredje får lov at vente et par uger, da den netop skal plantes midt i vores georgin bed – og der går lige et par uger, før vi graver georginer op.

Læs om vinteropbevaring af georginer her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *